© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Ocon: 'Michael Schumacher is mijn grote voorbeeld'

27 jul. 2017 07:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Esteban Ocon beleeft een droomseizoen. In zijn eerste Formule 1 seizoen scoorde hij in negen van de eerste tien races WK-punten. De jonge Fransman jaagt zijn droom na en is daarbij geïnspireerd geraakt door Michael Schumacher.

Ocon: 'Toto Wolff heeft mijn carrière gered'

Recent vertelde Esteban Ocon dat het racen hem en zijn familie bijna de kop kostte. Aan het einde van 2014 zat de Fransman zonder contract en zijn ouders hadden het huis al verkocht om zijn racecarrière te kunnen betalen

Op dat moment kwam Toto Wolff van Mercedes om de hoek als reddingsboei voor de jonge Fransman.

"Zonder de hulp van Toto Wolff was ik nu waarschijnlijk hamburgers aan het bakken bij de McDonalds. Zonder sponsoring of steun had ik geen kans gehad om mijn carrière te vervolgen. Het geld was op, maar Toto was mijn redding."

Met de steun van Mercedes kon Ocon vorig seizoen negen wedstrijden rijden voor het achterhoedeteam van Manor. In 2017 komt het Franse talent uit voor Force India dat met Mercedes-motoren rijdt. Ondanks dat het pas zijn eerste volledige seizoen is rijdt de Fransman zeer indrukwekkend.

"Het is altijd mijn kracht geweest om erg constant te zijn, dat was het ook in de F3 al. Mijn engineer heeft me geleerd om altijd het maximale uit de race te halen, maar altijd je punten in het achterhoofd te houden. Als je niet kan winnen, neem dan genoegen met de punten voor de tweede plaats. Die strategie pas ik nu ook in de Formule 1 toe."

Uiteindelijk wil ik op de hoogste trede van het podium staan
Esteban Ocon
© Force India F1 Team

Een strategie die Esteban Ocon beslist geen windeieren heeft gelegd in de eerste tien races. Ocon presteert zeer constant en scoorde slechts in een race geen WK-punten. 

Toen Nico Rosberg zijn helm aan de wilgen hing werd hij nog gelinkt aan het tweede stoeltje bij Mercedes, maar de teamleiding ziet Ocon als een talent voor de toekomst. Zijn doelen zijn erg duidelijk: Winnen.

"Ik maak onderdeel uit van het junior-programma van Mercedes, maar nu race ik voor Force India. Ik ben nog altijd erg jong."

"Mijn grote voorbeeld is Michael Schumacher. Ik had een helm in zijn kleuren en reed zelfs in een rood pak net als Michael. Uiteindelijk wil ik op de hoogste trede van het podium staan in de Formule 1."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen