Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon na duw van Verstappen: "FIA moet optreden tegen dit soort gedrag"

Op een rondje achterstand van raceleider Max Verstappen kwam Esteban Ocon na het maken van zijn eerste pitstop op een zestiende plaats weer naar buiten. De Franse Force India-coureur merkte dat hij een goed tempo had op zijn nieuwe banden, waardoor Ocon in het kielzog van Verstappen kon blijven.

Met dank aan een DRS-mogelijkheid kon Ocon naast Verstappen komen op het rechte stuk, om in rondje 44 een aanval te wagen op de Nederlander om zichzelf te ontdoen van het rondje achterstand. Dat liep helemaal verkeerd: de verbouwereerde Verstappen had nooit een dusdanige actie verwacht en werd pardoes achterstevoren getikt door Ocon.

Na de race ging Verstappen verhaal halen bij zijn voormalige Formule 3-concurrent, waarbij de Red Bull-rijder fysiek contact niet schuwde. Ocon vond dat een stap te ver gaan, zo verklaarde hij in het mediavierkantje ten overstaande van internationale media. "Ik ben zwaar teleurgesteld in het gedrag van Verstappen, na de race. Hij kwam verhaal halen bij me op een agressieve manier en noemde me een 'pussy'. Ik moest hem tegenhouden, anders had hij me geslagen. Ik vind dat de FIA stappen moet ondernemen tegen dit soort gedrag, al ben ik het van Max inmiddels wel gewend. Ik ken hem al wat langer dan vandaag." Ocon liet weten erg snel te zijn geweest op zijn nieuwe banden, en de Fransman had naar eigen zeggen en volgens teambaas Otmar Szafnauer het team om toestemming gevraagd om Verstappen te passeren. "Mijn banden werken ook niet de hele tijd en ik kan mijn race niet laten verpesten doordat ik iemand niet mag inhalen." Ocon besloot de race als vijftiende, Verstappen werd kort achter winnaar Lewis Hamilton tweede.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin