Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon niet onder indruk van uitspraken Perez

Formule 1 coureur Esteban Ocon voelt geen extra druk na uitspraken van Sergio Perez. Zijn teamgenoot liet weten dat de druk om te presteren in 2018 op de schouders van de jonge Ocon ligt.

Na een mooi seizoen bij Force India zijn veel ogen gericht op Esteban Ocon. De jonge Fransman wordt gezien als een van de kanshebbers voor een contract bij Mercedes in 2019. Teamgenoot Sergio Perez legt de druk dan ook op zijn teamgenoot bij Force India. Ocon maakt zich er echter niet druk om. " Ik vind het prima dat alle ogen op mij gericht zijn en mensen veel van me verwachten. Ik voel geen extra druk en blijf op dezelfde manier werken met het team. Met dezelfde vastberadenheid en training." " Het verandert weinig voor mij, behalve het feit dat ik een totaal andere coureur nu ben dan aan het begin van het seizoen. Ik heb er veel geleerd en dat zal me volgend jaar helpen. Zo heb ik nieuwe circuits, zoals Australië, China en Monaco, leren kennen. Dat gaat me zeker helpen."

Een van de grootste ontwikkelingen was volgens Ocon dat hij leerde dat zelfs de kleinste details ertoe doen in de Formule 1. " Je mag geen details negeren of over het hoofd zien. Zelfs kleine issues moet je oplossen, anders worden het uiteindelijk grote issues. Ieder detail dat je kan verhelpen moet je fixen. Dat heb ik dit seizoen geleerd en om weten te zetten in prestaties."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'