Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

'Ocon ontsnapt aan schorsing uit vrees voor rechtszaak'

Naar verluidt heeft Alpine-teambaas Bruno Famin daadwerkelijk Esteban Ocon willen schorsen na de Grand Prix van Monaco. Vrees voor juridische stappen heeft de formatie echter anders doen besluiten, zo schrijft l'Equipe, de grootste Franse sportkrant.

Ocon Bahrain FP3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat de liefde tussen Alpine en Esteban Ocon al aardig bekoeld was, was vóór de Grand Prix van Monaco al duidelijk. Heeft het incident tussen Ocon en teamgenoot Pierre Gasly, waar Ocon als schuldige voor werd aangewezen, de spreekwoordelijke emmer doen overlopen?

Het kan zomaar, want volgens de grootste Franse sportkrant l'Equipe was teambaas Bruno Famin wel degelijk van plan om Ocon te schorsen voor de GP van Canada en zo reservecoureur Jack Doohan zijn GP-debuut te gunnen.

Echter, een dergelijke call had volgens de publicatie goedkeuring nodig van de juridische afdeling van Alpine en die juridische afdeling was de hele saga rond het contract van Oscar Piastri twee jaar geleden nog niet vergeten.

Toen Alpine er in 2022 achter kwam dat Fernando Alonso naar Aston Martin vertrok, haastte men zich om reservecoureur Piastri aan te kondigen voor 2023, maar die meldde doodleuk dat hij al een contact met McLaren op zak had. Het Contract Recignition Board bevestigde de geldigheid daarvan, in tegenstelling tot de overeenkomst die Alpine met Piastri dacht te hebben.

Naar verluidt hebben de advocaten van Alpine de constructeur willen behoeden voor weer een contractuele soap. Het was immers niet ondenkbaar geweest dat Ocon zich in Montreal had gemeld met een deurwaarder aan zijn zijde om zich zich te beroepen op zijn 'recht op werk'. 

Op het moment dat Ocon zich op zondag op de startgrid meldt, doet hij dat overigens wel met een gridstraf van vijf plaatsen, een straf die hij overhield aan het eerder genoemde samenkomen met Gasly in Monaco.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"