Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon overtuigd van toekomst in F1: "Wil je het contract lezen?!"

Esteban Ocon is ervan overtuigd dat hij in 2025 op de F1-grid zal staan. Hij heeft "diepgaande gesprekken" gevoerd met meer dan één team nadat zijn vertrek bij Alpine werd aangekondigd.

Ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon heeft onthuld dat hij "diepgaande gesprekken" voert met twee F1-teams. De 27-jarige coureur beëindigt zijn vijfjarige samenwerking met Alpine en wordt het meest in verband gebracht met een overstap naar Haas, waar hij naar verwachting Oliver Bearman zal gaan vergezellen.

De eenmalige Grand Prix-winnaar heeft echter bevestigd dat er nog een tweede team in de race is en dat er serieuze gesprekken gaande zijn met beide teams. Hij blijft erop vertrouwen dat er een deal wordt gesloten met één van beide teams en dat hij volgend seizoen in de F1 zal racen. In 2018 viel de Fransman al eens eerder een jaar buiten de boot en volgens Ocon gaat dat dit keer niet gebeuren.

"We voeren momenteel twee diepgaande gesprekken", vertelde Ocon aan de media, waaronder RacingNews365. "De gesprekken gaan goed. Op dit moment heb ik vertrouwen in de toekomst en hopelijk wordt het snel geregeld."

Op de vraag hoe zeker hij zich voelde dat er een deal zal worden gesloten met een van de partijen antwoordt hij eerlijk: "Ja, absoluut, ik heb er vertrouwen in. Maar zoals je al zei, het is niet definitief. Ik had er eind 2018 ook vertrouwen in, maar om verschillende redenen kwam het er niet uit." Ocon wilde echter geen antwoord geven op de vraag hoe zeker hij zich procentueel voelde. "Wil je het contract lezen, het concept van het contract?" aldus een lachende Ocon.

Rijdersmarkt is 'nooit eerlijk geweest'

De toekomst van een aantal coureurs, waaronder Ocon, hangt vooral af van de bewegingen van Carlos Sainz, die de hoogste prioriteit heeft bij zowel Williams, Alpine en Stake F1/Audi. Het is ongebruikelijk dat de rijdersmarkt afhankelijk is van de beslissing van één coureur, maar dit jaar zullen de rest van de dominostenen waarschijnlijk snel vallen als de belangrijkste speler (Sainz) eenmaal heeft gekozen.

"Nou, ik denk dat het nooit eenvoudig is geweest", antwoordt Ocon wanneer hem gevraagd wordt naar zijn gedachten over de rijdersmarkt en hoe andere factoren dan prestaties een rol spelen. "Deze markt is altijd heel vreemd geweest en er zijn altijd andere redenen geweest, niet alleen aan de prestatiekant. Er is duidelijk van alles aan de hand geweest."

"Ik denk eerlijk gezegd niet dat het mijn favoriete onderwerp is. Ik race liever op de baan dan dat ik erover praat. Maar ja, het is zeker een belangrijk onderwerp. Het is altijd een heel raar onderwerp geweest in de Formule 1, de rijdersmarkt, maar het is interessant als je je erin verdiept. Interessant om de mening te horen van mensen uit de topklasse over veel verschillende dingen. Maar uiteindelijk draait het toch vooral om prestaties. Het gaat niet alleen om dat, maar het gaat nog steeds vooral om prestaties, dus ik heb nog steeds hoop voor de sport", aldus Ocon.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'