Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon schittert en rijdt van P16 naar P4: "Een geweldig gevoel"

De mannen van Alpine zijn tijdens de Grand Prix van Las Vegas van plek gewisseld. Waar de één begon binnen de punten en daarbuiten eindigde, wist de ander van buiten de punten de top 10 in te rijden. Esteban Ocon ging met maar liefst 12 punten naar huis.

Ocon Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de kwalificatie van de Grand Prix van Las Vegas was het Pierre Gasly die van de twee Alpine-coureurs het beste uitgangspunt voor de race op zondag had. Hij mocht de GP vanaf de vierde plek aanvangen, terwijl zijn teamgenoot Esteban Ocon niet verder kwam dan de 16e startpositie, nadat hij het aan de stok kreeg met Max Verstappen.

Ocon wist de chaos in de eerste ronde van de race echter te ontwijken, en mede vanwege zijn goede tempo wist hij aan het eind van de race als vierde over de streep te rijden. Gasly viel daarentegen ver terug. Even lag hij op P3, maar uiteindelijk was hij puntloos: P11.

Het is dan ook niet raar dat Ocon voor de camera van F1 behoorlijk blij reageert: "Het is een geweldig gevoel!" De Fransman had tijdens de race een 'helende kracht', zo zegt hij zelf: "Ik leef weer, na zaterdag. Het was absoluut een gekke race, maar we hadden geen last van graining, van de slijtage die de rest had, en wisten terug te komen van P16 naar P4. Het voelt gewoon geweldig."

Zijn tip is dan ook: "Blijf er altijd in geloven. We wisten dat dit weekend erg sterk voor ons zou zijn, waarin we dingen konden bereiken en de auto konden krijgen waar we wilden. We zijn dit weekend supergoed met de banden omgegaan."

Ocon: "De sterren stonden al even niet op één lijn voor ons"

De zaterdag was natuurlijk een ander verhaal, en dat betreurt de Alpine-coureur. Maar hij wist dat de potentie zondag aanwezig was: "Dit circuit is erg goed voor inhaalacties, we wisten dat we ons tempo op het rechte stuk konden gebruiken om er voorbij te komen, en dat hebben we gedaan. We zijn dus supertrots op het team. Wat ze dit weekend hebben gedaan was buitengewoon, zowel in de kwalificatie als in de race, dus we mogen trots zijn op onszelf."

Vooral omdat het geluk al een tijdje niet meer aan de zijde van Ocon stond: "Al vijf, zes races, sinds Singapore eigenlijk, stonden de sterren niet op één lijn voor ons. Zondag (In Las Vegas, red.) veranderde dit en wisten we een geweldig resultaat te behalen. Ik hoop dat we zo door kunnen gaan tot het einde van het seizoen en dat we hoog kunnen eindigen in Abu Dhabi", zo sluit hij tevreden af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training