© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon teleurgesteld na kwalificatie: "Had meer ingezeten"

06 okt. 2018 18:30 René Oudman 0 reacties
Normaliter is een Force India-coureur prima tevreden als ze twee wagens in Q3 krijgen, maar Esteban Ocon kon er na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan niet blij mee zijn. Uit de standaard top-zes vielen Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel weg en zodoende lag een vijfde plek voor het oprapen.

Die vijfde plek ging uiteindelijk naar Romain Grosjean en ook voor de plaatsen zes en zeven kwam Ocon tekort. De Toro Rosso-Honda's etaleerden hun kunsten op het thuiscircuit van Suzuka, Brendon Hartley en Pierre Gasly verrasten met een prachtige P6 en P7. Ocon werd achtste, tot overmaat van ramp start hij als elfde na een gridstraf.

"Ik ben niet heel blij", erkent de man die nog steeds niet weet wat hem volgend seizoen precies te wachten staat. "We hebben een betere wagen dan eentje die kan strijden voor P8, we hebben het zelf verpest", steekt de 22-jarige Fransman zijn hand in eigen boezem. "We dachten dat het natter was, dan dat in werkelijkheid het geval was."

Toch wil Ocon niet té negatief overkomen. "We starten op een plaats die aan het einde van de race punten oplevert, dus laten we dat proberen te maximaliseren. Hopelijk hebben we morgen weer een mooi aantal punten te pakken", besluit Ocon.

Naderhand kreeg Ocon ook nog een gridstraf opgelegd. De Fransman had niet afgeremd tijdens de code rood in de derde vrije training, die noodzakelijk was omdat Nico Hülkenberg eraf was gevlogen. Zodoende vertrekt de Force India-rijder in de race vanaf de elfde stek.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen