Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon vergeet verleden en focust zich op de toekomst

Esteban Ocon zegt dat Force India geen zorgen heeft over de relatie tussen hem en Sergio Perez. De twee kwamen bij de Grand Prixs van Azerbeidzjan en België met elkaar in botsing. Dit kostte het Engelse team dure punten in het kampioenschap. Bovendien kwamen er vraagtekens bij de kwaliteit van de relatie tussen Ocon en Perez.

Ocon vormt met Perez nog altijd een van de meest competitieve duo's van het veld van de Formule 1. Wie weet komen de twee wel weer met elkaar in contact dit seizoen. Ocon slaat deze stelling echter van tafel. Ocon vertelt aan Reuters: "Er was een tijd waarin we heel erg op het randje raceten tegen elkaar. Die tijd is nu voorbij. Ik denk dat niemand zich zorgen hoeft te maken dat dit nog eens gebeurt, dat wil ik ook niet." "We gaan niet samen op vakantie, maar dat hoeft ook niet. We hebben geen probleem. Er hangt een goeie sfeer tussen ons en met de rest van het team."

Sergio Perez zei vorig seizoen dat Ocon zijn houding moest veranderen. Niet veel later zei hij dat dat was gebeurd. Nu is de Mexicaan vol lof over zijn teamgenoot: "Hij is een van de beste coureurs. Er zijn er maar weinig met zijn capaciteiten. Wat hij vorig jaar deed zonder al te veel ervaring is heel indrukwekkend. Hij is goed." Ocon zelf heeft genoeg op het spel staan. Als hij in 2018 goede prestaties levert en Valtteri Bottas wordt afgeserveerd door Mercedes, kan het zo maar zijn dat hij een stoeltje naast Lewis Hamilton verwerft. Hij zegt hierover: "Mijn carrière is door Mercedes gemanaged, daarom zou dat een logische route zijn. Maar ik vertrouw mijn management, dus daar vertrouw ik op. " Niet alleen is er een eventueel stoeltje bij Mercedes, ook is er een Grand Prix in zijn thuisland. Voor het eerst sinds 2008 keert de Formule 1 terug in Frankrijk. Over zijn kansen daar zegt hij: "Ik ben topfit. Ik kon ook mijn trainingsschema verbeteren en dus aanpassen. Dat heb ik gedaan. Ik ben nu meer een atleet dan vorig jaar." Chief Operating Officer Otman Szafnauer twijfelde niet op de vraag of hij de coureurs wel genoeg herinnerde aan hun verantwoordelijkheden. "Ik herinner ze er dagelijks aan, zo niet per uur." De Amerikaan vervolgde: "We gaan beginnen aan het seizoen zoals we het seizoen eindigden. De laatste paar races. Daar hadden ze toestemming om met elkaar het gevecht aan te gaan. Een van de fases van team building is de conflictfase. Daarna werk je beter samen, ik denk dat ze daar nu zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"