© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon waagt zich aan elektrisch ijsracekampioenschap

24 dec. 2018 15:45 René Oudman 0 reacties
Mercedes-reserve Esteban Ocon heeft iets gevonden om de tijd te doden in de winterstop van de Formule 1. De 22-jarige Fransman, die in de afgelopen twee seizoenen zijn kunsten vertoonde namens Force India maar voor 2019 langs de zijlijn staat door een onverwachte gang van zaken op de rijdersmarkt, zal in januari een wagen uit de Andros Trophy aan de tand voelen.

De Andros Trophy is een kampioenschap met rallywagens, dat in de sneeuw en op ijs gehouden wordt. Het racespektakel geniet met name in Frankrijk van bekendheid. In het verleden namen Franse grootheden als Alain Prost en Olivier Panis deel aan de wedstrijden in het ijsracekampioenschap. Panis' zoon Aurélien is de regerende titelhouder.

Ocon werd in tijdens een evenement van de Andros Trophy, die afgelopen weekend plaatsvond, gespot. De Fransman stond langs de kant van het circuit om diens maatje Dorian Boccolacci, rijder van het Formule 2-team van MP Motorsport, aan te moedigen. "We houden allemaal van de autosport en we missen het in de wintermaanden", sprak Ocon tegenover de rallycross-medewerker van Motorsport.com. "Zodoende komen we graag naar de Andros Trophy."

Op de vraag of hij zelf ook eens zou willen rijden met een wagen uit de Andros Trophy, reageerde Ocon: "Bij het volgende evenement stap ik achter het stuur, maar ik ga alleen testen. Of ik ook deel zal nemen aan wedstrijden, zien wel wellicht in een later stadium."

Hoe Ocon zijn tijd in 2019 in gaat delen is nog onduidelijk, dat de Fransman een prominente rol bij Mercedes zal vervullen is wel bekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen