Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon wil met Max Verstappen om de titel vechten

Esteban Ocon en Max Verstappen hebben in het verleden verbeten gevechten gehad en Ocon zou nu direct weer een titelstrijd willen met de Nederlander. De Force India-coureur aast op een stoeltje bij het team van Mercedes om zo de rivaliteit tussen hem en Verstappen nieuw leven in te blazen.

Max Verstappen zit stevig in het stoeltje bij Red Bull en zou wel eens een kans kunnen hebben om mee te doen om de titel in 2018. Mercedes-beschermeling Esteban Ocon daarentegen moet wachten tot er een stoeltje vrij komt naast wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij zou direct tekenen voor een hernieuwde rivaliteit met Max Verstappen, zo vertelt hij Motorsport.com : "Als er aan het eind van de rit een wereldtitel op het spel staat al helemaal. Geen probleem."

Ocon geeft aan dat er een nieuwe generatie is opgestaan waar hij zelf toe behoort: "Max Verstappen en Charles Leclerc zijn heel sterk. Ik race sinds het begin van mijn carrière al met ze. Ik weet hoe goed ze zijn en ik weet zeker dat ik ze nog wel tegen kom." Ocon verloor in de kartsport in 2011 van Verstappen in de WSK Euro Series. Drie jaar later pakte hij zijn 'revanche' door in de Formule 3 kampioen te worden, met Verstappen achter zich op een derde plaats. Over de rivaliteit met Verstappen zegt de Fransman: " Dat gaat terug tot 2010. We waren bepaald geen vrienden. We hadden echt een intens duel, soms zelfs te intens. We mochten elkaar gewoon niet, maar dat hoort erbij, dat is normaal." Nu kunnen de twee gelukkig wel normaal met elkaar omgaan volgens Ocon: "Nu kunnen we normaal praten. Max is een goede jongen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"