Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Alpine gedegradeerd tot 'andere categorie': "Zelfs een eerste stap achteruit"

Als vijftiende en zestiende kwamen Esteban Ocon en Pierre Gasly over de finish bij de GP van Japan. Wederom een teleurstelling voor de Alpine-rijders. Ocon ziet het team in de race geen stappen voorwaarts zetten. Het wordt volgens de Fransman alleen maar slechter.

Ocon Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

2024 is voor Esteban Ocon de slechtste start van het seizoen uit zijn Formule 1-carrière. En het ligt echt niet aan de Fransman zelf, want ook teamgenoot Pierre Gasly kende nog nooit zo'n miserabel begin van het jaar. Dat de problemen bij Alpine groot zijn, zoveel is duidelijk. Het Franse team reed vorig jaar zelfs nog twee keer naar het podium en eindigde op de zesde plek bij de constructeurs. Nu staat het team laatste.

En zicht op verbetering lijkt er niet te zien. Ook bij de laatste GP in Japan kwamen Ocon en Gasly niet weg uit het achterveld, terwijl Ocon op zaterdag nog positief gestemd was. "Ik denk dat we gewoon niet snel genoeg waren. We hebben in het weekend een goede stap vooruit gezet in de kwalificatie, maar in de race was het zelfs een eerste stap achteruit sinds Bahrein", vertelt Ocon aan de media waaronder RacingNews365.

"Er zijn wat overeenkomsten tussen de baan in Bahrein en in Suzuka, dus daar moeten we goed naar gaan kijken. Tactische proberen we agressief te zijn. We proberen veel wagens via een undercut te passeren, en dat lukte ook (in Japan, red.). We passeerden zo zelfs vier wagens. Maar in het racen kon ik helaas niets doen om ze achter me te houden. Het voelde alsof ik niet kon vechten en de anderen in een andere categorie reden."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"