Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Officieel: Aston Martin neemt uitgezwaaide Ferrari-kopstuk over

Op maandag nog kondigde Ferrari aan dat technisch directeur Enrico Cardile Ferrari per direct verlaat. Een dag later, op dinsdag, kondigt Aston Martin een samenwerking met diezelfde Cardile aan.

Leclerc Stroll Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Enrico Cardile gaat na zijn onmiddellijke vertrek bij Ferrari per 2025 aan de slag bij Aston Martin. Dat maakte het Britse team zojuist bekend. Cardile gaat bij zijn nieuwe werkgever aan de slag als F1 Chief Technical Officer.

De teamleiding is verheugd met de komst van Cardile, zo laten zowel CEO Lawrence Stroll en teambaas Mike Krack met de gebruikelijke woorden van waardering optekenen. 

Cardile zelf is niet minder enthousiast over het voor hem nieuwe vooruitzicht: "Ik kijk er naar uit me bij Aston Martin te voegen. De ambities en verlangens zijn duidelijk en het is voor mij een unieke kans om daar deel van uit te maken. Dit is zowel een persoonlijke als professionele uitdaging en ik kijk uit naar de samenwerking om zo dit iconische merk aan successen te helpen."

Cardile is na het aantrekken van Andy Cowell een week geleden de tweede grote vis in korte tijd die Aston Martin aan de haak weet te slaan. Cowell immers was bij Mercedes verantwoordelijk voor de motoren die vanaf 2014 het fabrieksteam op dominante wijze aan tal van wereldtitels hielp.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije