© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Officieel: McLaren-racedirecteur Boullier legt taken neer

04 jul. 2018 11:12 René Oudman 0 reacties
Het team van McLaren moet het vanaf vandaag (woensdag) zonder hun racedirecteur stellen. De 44-jarige Eric Boullier, die sinds 2014 was verbonden aan het Britse team, heeft per direct zijn taken neergelegd.

“Ik ben erg blij om vier jaar lang bij dit briljante team betrokken te zijn geweest”, laat de Fransman in een persverklaring, verstuurd door zijn oude werkgever, weten. “Nu is echter het moment om terug te treden. Ik wil iedereen bij McLaren het beste wensen voor de toekomst, en natuurlijk het restant van dit seizoen.”

De taken van Boullier worden overgenomen door een drietal personen: Simon Roberts, de COO van McLaren Racing, zal zich toespitsen op de vlakken productie, engineering en logistiek. Andrea Stella (voormalig Ferrari) mag zich buigen over 'trackside operations'. Enkelvoudig Indy 500-winnaar Gil de Ferran gaat aan de slag als sportief directeur.

Teambaas Zak Brown wil Boullier bedanken voor zijn bewezen diensten. “We kunnen niet onder stoelen of banken steken dat de wagen van dit seizoen, de MCL33, niet presteert zoals we hadden gehoopt. Dat is niet de fout van alle honderden mannen en vrouwen die hun ziel en zaligheid in deze bolide steken – de oorzaken zijn structurele missers. Grote veranderingen zijn benodigd en deze herziening is een eerste stap. Ik wil namens het complete team Eric bedanken, ik wens hem veel succes voor de toekomst.”

Al langer rommelde het intern bij McLaren: Boullier en Brown werden door insiders als twee tegenpolen omschreven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen