© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Officieel: Charles Leclerc rijdt voor F1-team Sauber in 2018

02 dec. 2017 12:53 Ruud Dimmers 0 reacties
Wat al tijden in de lucht hing is nu officieel bekend gemaakt: Charles Leclerc maakt in 2018 zijn Formule 1 debuut voor het Alfa Romeo Sauber F1 team, zo maakte het team vandaag bekend. Het jonge talent won dit seizoen met overmacht het F2-kampioenschap en zal samen met Marcus Ericsson het rijdersduo vormen voor Sauber in 2018.

Leclerc maakt Formule 1 debuut bij Sauber

De 20-jarige Charles Leclerc ziet een droom in vervulling gaan. In maart 2018 staat hij in Australië op de grid voor het team van Sauber. 

In 2016 en 2017 kreeg Leclerc al tijdens diverse vrije trainingen de kans om zijn opwachting te maken voor de teams van Haas en Sauber. Daarnaast mocht hij tijdens de in-season test in actie komen voor Ferrari. Zijn prestaties in 2017 waren zeer indrukwekkend. De manier waarop hij het Formule 2 kampioenschap domineerde zorgde ervoor dat alleen Formule 1 nog een logische volgende stap zou zijn.

Leclerc staat onder contract bij Ferrari dat nauw betrokken is bij het Zwitserse team van Sauber. Ferrari levert volgend jaar de motoren aan Alfa Romeo, uit hetzelfde concern.

Marcus Ericsson behoudt zijn plekje bij Sauber, wat betekent dat Pascal Wehrlein moet vertrekken bij het team van Sauber. Antonio Giovinazzi is aangesteld als test- en reservecoureur. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen