Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
W Series

Officieel: F1 introduceert nieuwe raceklasse voor jonge talentvolle vrouwelijke coureurs

In 2023 zal er een nieuwe vrouwelijke raceklasse van start gaan, F1 Academy, die wordt gerund door de Formule 1. In totaal mogen vijftien jonge vrouwelijke talenten hopen op een zitje.

Chadwick Pulling Powell W Series Spain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Vanaf 2023 zal er een nieuwe raceklasse in het voorprogramma van de Formule 1 staan: F1 Academy. Het is een raceklasse speciaal voor jonge, talentvolle vrouwen, waarbij het de bedoeling is dat zij daarna door kunnen stromen naar hogere raceklassen op weg naar de Formule 1.

Vijf bestaande F2- en F3-teams zullen een team beginnen in de F1 Academy-raceklasse, waarbij elk team drie auto's inzet. In totaal kunnen dus vijftien dames meestrijden om de titel.

De raceklasse zal in het voorprogramma van zeven F1-raceweekenden komen te staan en in totaal 21 races (drie per weekend) kennen. De kalender wordt binnenkort bekend gemaakt.

150.000 euro

De Formule 1 zorgt voor een budget van 150.000 euro per auto (2,25 miljoen in totaal). De rest wordt bijgelegd door de teams. De dames zullen gebruik gaan maken van een Tatuus T421 chassis met een Autotecnica-turbomotor van 165pk. De banden worden geleverd door Pirelli.

De bedoeling is om vrouwen betere kansen te geven om door te stromen naar het hoogste niveau in de autosport. Jong talent kan deze klasse gebruiken als tussenstap van de karts richting de Formule 3. De W Series, een andere relatief nieuwe raceklasse voor vrouwen, blijft gewoon nog bestaan.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

50 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'