Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: F1 introduceert nieuwe raceklasse voor jonge talentvolle vrouwelijke coureurs

In 2023 zal er een nieuwe vrouwelijke raceklasse van start gaan, F1 Academy, die wordt gerund door de Formule 1. In totaal mogen vijftien jonge vrouwelijke talenten hopen op een zitje.

Vanaf 2023 zal er een nieuwe raceklasse in het voorprogramma van de Formule 1 staan: F1 Academy. Het is een raceklasse speciaal voor jonge, talentvolle vrouwen, waarbij het de bedoeling is dat zij daarna door kunnen stromen naar hogere raceklassen op weg naar de Formule 1. Vijf bestaande F2- en F3-teams zullen een team beginnen in de F1 Academy-raceklasse, waarbij elk team drie auto's inzet. In totaal kunnen dus vijftien dames meestrijden om de titel. De raceklasse zal in het voorprogramma van zeven F1-raceweekenden komen te staan en in totaal 21 races (drie per weekend) kennen. De kalender wordt binnenkort bekend gemaakt.

150.000 euro

De Formule 1 zorgt voor een budget van 150.000 euro per auto (2,25 miljoen in totaal). De rest wordt bijgelegd door de teams. De dames zullen gebruik gaan maken van een Tatuus T421 chassis met een Autotecnica-turbomotor van 165pk. De banden worden geleverd door Pirelli. De bedoeling is om vrouwen betere kansen te geven om door te stromen naar het hoogste niveau in de autosport. Jong talent kan deze klasse gebruiken als tussenstap van de karts richting de Formule 3. De W Series, een andere relatief nieuwe raceklasse voor vrouwen, blijft gewoon nog bestaan.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs