Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

OFFICIEEL: F1 VOEGT DRIE NIEUWE RACES TOE AAN F1-KALENDER

De Formule 1 heeft officieel drie nieuwe Grands Prix toegevoegd aan de Formule 1-kalender van 2020. Daarmee komt het totaal aan bevestigde races nu op dertien.

Imola 2006 race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

Het gaat om de Grands Prix van Eifel, Portugal en Emilia Romagna. De drie raceweekenden zullen in oktober en november plaatsvinden en zullen de elfde, twaalfde en dertiende race op de kalender vormen.

Alle drie de races stonden in eerste instantie niet op de racekalender, maar zijn als gevolg van de coronacrisis dus wel toegevoegd. De GP van Eifel wordt op 11 oktober voor het eerst sinds 2013 verreden op de Nürburgring. De afgelopen jaren werd de GP van Duitsland op de Hockenheimring verreden, maar dit jaar verdween het eigenlijk van de kalender, omdat het geld op was. De Duitse Grand Prix gaat dit jaar dus onder de naam 'Grand Prix van de Eifel' door het leven.

De Portugese Grand Prix is op zichzelf geen nieuwkomer, maar het circuit nabij Portimao, het Autodromo Internacional do Algarve, zag het volledige Formule 1-circus daar nog nooit neerstrijken. Wel testten enkele teams kort na de opening in 2008 op het Zuid-Portugese asfalt. In 1996 werd er voor het laatst een GP in Portugal verreden. Destijds won Jacques Villeneuve in Estoril namens Williams. Op 25 oktober wordt er geracet in de Algarve.

De Grand Prix van Emilia Romagna wordt verreden op Imola. In 2006 reed de koningsklasse van de autosport daar voor het laatst, voordat de race van de kalender verdween. Toen werd het nog de Grand Prix van San Marino genoemd. Nu wordt de race vernoemd naar de Noord-Italiaanse regio waarin het is gelegen. Op 1 november verrijdt de Formule 1 de race aldaar.

Behalve de aankondiging van de drie nieuwe races zijn er ook vier races officieel afgelast. De Grands Prix in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Brazilië gaan niet door. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om in november nog races te organiseren in Azië, waarbij Vietnam en Maleisië tot de mogelijkheden behoren.

Naar verwachting wordt het seizoen eind november en begin december afgesloten in het Midden-Oosten. Twee maal Bahrein met Abu Dhabi als afsluiter, zo zou het eindprogramma eruit moeten gaan zien, maar vooralsnog is er daar geen officiële bevestiging van.

De volledige bevestigde kalender is hieronder terug te zien.

Bevestigde Formule 1-kalender 2020

GP Datum
Oostenrijk 5 juli
Oostenrijk (2) 12 juli
Hongarije 19 juli
Groot-Brittannië 2 augustus
Groot-Brittannië (2) 9 augustus
Spanje 16 augustus
België 30 augustus
Italië (Monza) 6 september
Toscane (Mugello) 13 september
Rusland 27 september
Duitsland 11 oktober
Portugal 25 oktober
Emilio Romagna (Imola) 1 november

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade