Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Officieel: Formule 1 behoudt twee Grands Prix in Italië

Italië zal ook in de komende jaren twee Grands Prix per seizoen mogen verwelkomen. De Formule 1-organisatie heeft namelijk bekend gemaakt dat de Grand Prix van Emilia-Romagna ook in de komende jaren op de F1-kalender zal blijven staan.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De F1-organisatie heeft op maandag bekend gemaakt dat het circuit van Imola ook de komende jaren op de F1-kalender zal blijven staan. Het contract met de circuitorganisatie is namelijk verlengt tot en met 2025. Dat betekent dat de Grand Prix van Emilia-Romagna ook de komende jaren verreden zal worden op het circuit van Imola.

In 2020 keerde het circuit van Imola terug op de F1-kalender toen door toedoen van Covid19-virus. Dat zorgde ervoor dat de Formule 1 bijna niet buiten Europa kon racen, waardoor het circuit van Imola na een jarenlange afwezigheid terugkeerde op de F1-kalender. In 2021 werd er wederom geracet op het befaamde Italiaanse circuit en toen was het Max Verstappen die er met de overwinning vandoor ging.

De verlenging van het contract stemt de circuitorganisatie van Imola tot grote tevredenheid, aangezien men in het verleden al vaker aan gaf dat men voor langere tijd terug wilde keren op de F1-kalender. President van de regio Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini reageert dan ook enthousiast op de contractverlenging: "Het is een geweldig resultaat voor zowel de regio Emilia-Romagna die ook wel wordt gezien als de Motor Valley van Italië, als voor het ministerie van financiën, ministerie van buitenlandse zaken, de stad Imola, het ACI, Con.Ami en de Formule 1 natuurlijk."

"We kijken uit naar de editie van 2022, nadat we de afgelopen twee jaar het evenement ondanks de verschillende restricties al op de kaart konden zetten. Het evenement van dit jaar zal zowel de regio als de vernieuwde excellentie in verschillende velden zoals ook de auto-industrie van Italië laten zien", aldus Bonaccini.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022