Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

Officieel: Formule 1 Grand Prix van België langer op de F1-kalender

De GP van België was zeker van een plekje op de F1-kalender van 2024, maar daarna was er nog onzekerheid. Nu is er in ieder geval een jaartje aan het contract vastgeplakt.

Hamilton Belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van de GP van België was al lange tijd onzeker. Zuid-Afrika aasde eerder op een plekje op de F1-kalender van dit jaar, maar het kwam er om verschillende redenen niet van. Voor 2024 gold hetzelfde, maar de partijen kwamen er niet uit. Omdat de F1-kalender al uitpuilt, wist Spa-Francorchamps pas na het spaaklopen van de onderhandelingen met Zuid-Afrika dat het zeker was van een plekje op de kalender van 2024.

Voor 2025 hoeft men echter niet lang in spanning te zitten, want de F1-bazen zijn samen met de Belgische Grand Prix-organisatoren een nieuw contract overeengekomen. Het betekent dat de race in ieder geval de komende twee seizoenen op Spa-Francorchamps zal worden verreden. Daarna is er voorlopig wederom onzekerheid.

Het contract voor de GP van Nederland loopt eind 2025 eveneens af. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat de twee races vanaf 2026 mogelijk elkaar af kunnen gaan wisselen op de kalender. Het ene jaar de race in Zandvoort, het andere jaar de race bij onze zuiderburen. Zekerheid daarover is er voorlopig echter nog niet.

"Spa is Formule 1", zo laat F1-baas Stefano Domenicali optekenen. "Het circuit stond al in de beginjaren van F1 op de kalender en is bij fans en coureurs geliefd. Daarom ben ik blij dat het contract is verlengd. De promotor heeft de laatste jaren grote stappen gezet om de ervaring voor fans en de infrastructuur rond het circuit te verbeteren. Samen met alle stakeholders wordt er ook hard gewerkt om voor veilige en spannende races te kunnen zorgen. Ik wil de promotor en de Waalse overheid bedanken voor hun steun", aldus de Italiaan.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami