Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: George Russell maakt in 2019 Formule 1-debuut voor Williams

Kampioen in de Formule 2 moet hij nog worden, maar zeker van een plekje in de koningsklasse van de autosport is George Russell inmiddels. De 20-jarige Brit werd vrijdagochtend door Williams aangekondigd als haar eerste coureur voor het seizoen 2019.

Zo komt er een einde aan een lange tijd van speculatie. Russell werd al veel langer genoemd als kandidaat voor een zitje bij Williams, maar of de Brit genoeg geld mee zou nemen was één van de vragen. Williams komt namelijk zonder de centen van de familie Stroll én drankgigant Martini te zitten, na dit seizoen.

Russell is sinds jaar en dag verbonden aan het team van Mercedes, waarvoor hij de officiële ontwikkelingscoureur is. Mercedes is motorleverancier van Williams en heeft zodoende een vinger in de pap bij de stal uit Grove. De jonge Brit liet in een eerste reactie weten dolblij te zijn met zijn contract bij Williams. "Ik heb hier mijn hele leven van gedroomd en nu kan ik eindelijk melden dat ik in 2019 Formule 1-coureur ben! Ik wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedanken, dit betekent alles voor mij. Claire Williams, die het met mij aandurft, en Toto Wolff, die me vanaf mijn GP3-dagen steunt. Ik kan niet wachten om van start te gaan!" Russell, die over anderhalve maand mag proberen het Formule 2-kampioenschap op zijn naam te schrijven, debuteert als alles volgens plan verloopt op 17 maart 2019 in de Grand Prix van Australië.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'