Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robert Kubica

Officieel: Kubica verlaat Williams aan het eind van 2019

Robert Kubica rijdt in 2020 niet langer meer voor Williams. Na één jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen het ooit roemruchte team en de man die tekende voor één van de opmerkelijkste comebacks in de Formule 1 ooit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Het team van Williams heeft op de donderdag in Singapore bekendgemaakt dat Robert Kubica in 2020 niet meer voor Williams rijdt. De Pool geeft zelf aan dat het tijd is voor 'een nieuw hoofdstuk' in zijn carrière'.

"Ik wil Williams bedanken voor de afgelopen twee jaar en voor het feit dat ze mij de kans hebben gegeven mijn comeback te maken. Ik heb genoten van mijn werk als test- en reservecoureur in 2018 en mijn rol als racecoureur in 2019. De tijd is echter rijp voor een nieuwe uitdaging."

Williams-teambaas Claire Williams is op haar beurt Kubica dankbaar: "We danken Robert voor zijn inzet en respecteren zijn keuze om het team te verlaten. Hij was een belangrijk teamlid in de voorbije jaren en wensen hem alle goeds toe voor de toekomst."

Audi flirtte onlangs al met Kubica door te stellen dat hij een echte aanwinst zou zijn in de DTM, dus wellicht dat daar de toekomst van de Pool ligt. Wie de nieuwe teamgenoot van George Russell in 2020 gaat worden, maakt Williams te zijner tijd bekend, zo laat het team weten.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

14 reacties