Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

OFFICIEEL: McLaren gaat verder met Renault vanaf 2018

Het was al enige tijd duidelijk, maar vandaag hebben McLaren en Renault hun samenwerking officieel bekend gemaakt. De bekendmaking houdt automatisch in dat Honda vanaf volgend seizoen geen motoren meer zal leveren aan het team van McLaren. Het huwelijk tussen McLaren en Honda komt daarmee definitief ten einde.

Het huwelijk tussen McLaren en Honda heeft niet lang stand gehouden. In 2015 stapte McLaren met frisse moed over van Mercedes naar Honda, maar al snel bleek dat Honda de beloftes niet waar kon maken. Keer op keer beloofde de motorfabrikant beterschap, maar telkens bleef het team van McLaren problemen houden met de krachtbron. Naast de betrouwbaarheidsproblemen was de Honda-motor ook veel te langzaam, waardoor het team van McLaren niet verder kwam dan een positie in de middenmoot. McLaren heeft na drie zeer stroeve jaren de relatie met Honda dus beëindigd en gaat vanaf volgend seizoen verder met Renault.

McLaren gaat een driejarig contract aan met Renault, waarmee ze tot en met 2020 vast zitten aan de Franse motorfabrikant. Hoewel beide merken al zeer lang actief zijn in de Formule 1, is dit de eerste keer dat ze de handen ineenslaan. Zak Brown, de CEO van McLaren, is zeer tevreden met de deal die McLaren heeft gesloten met Renault. "Nu we duidelijkheid hebben over de motor, kunnen we verder met de auto van 2018. We zijn er van overtuigd dat we elkaar sterker kunnen maken en samen de top kunnen bereiken" , aldus Brown. Ook teambaas van Renault, Cyril Abiteboul, is zeer tevreden. "We zijn heel erg blij om samen te gaan werken met McLaren. Het helpt ons vooruit en door deze overeenkomst zetten we een stap richting ons doel, een winnende auto hebben in 2020."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'