© Porsche

Nieuwsoverzicht

Officieel: Porsche stapt in Formule E

11 apr. 2018 10:05 Jan van der Burgt 0 reacties
De Duitse autofabrikant Porsche stapt officieel in de Formule E. De plannen waren publiek geheim, maar nu heeft de FIA de aanvraag tot deelname ook daadwerkelijke bevestigd en goedgekeurd.

Porsche staat eind 2019 op de grid

Het is de bedoeling dat Porsche eind 2019 aan de start staat van het zesde seizoen van de volledig elektrische Formuleklasse. Het chassis en de batterij worden geleverd, waardoor enkel de aandrijving door de deelnemende teams zelf moeten worden ontwikkeld.

Porsche maakte in 2017 bekend te stoppen met de LMP1-activiteiten, om zich te kunnen richten op de Formule E. Duitsland is vanaf het zesde seizoen goed vertegenwoordigd, omdat dan ook Audi, Mercedes en BMW op de grid zullen staan.

Eindverantwoordelijke voor de technische ontwikkeling van het Porsche Formule E-team is Andreas Seidl, die eerder al aan de wieg stond van de LMP1-successen van Porsche: "De mogelijkheden die elektrische motoren beiden, hebben al tijden onze bijzondere interesse", aldus Seidl.

"Hoe meer je ermee aan de slag gaat, hoe interessanter het wordt. We kunnen dan ook niet wachten op het moment dat we ons eerste chassis ontvangen en we onze motor daarin kunnen leggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen