Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Porsche stapt in Formule E

De Duitse autofabrikant Porsche stapt officieel in de Formule E. De plannen waren publiek geheim, maar nu heeft de FIA de aanvraag tot deelname ook daadwerkelijke bevestigd en goedgekeurd.

Het is de bedoeling dat Porsche eind 2019 aan de start staat van het zesde seizoen van de volledig elektrische Formuleklasse. Het chassis en de batterij worden geleverd, waardoor enkel de aandrijving door de deelnemende teams zelf moeten worden ontwikkeld. Porsche maakte in 2017 bekend te stoppen met de LMP1-activiteiten, om zich te kunnen richten op de Formule E. Duitsland is vanaf het zesde seizoen goed vertegenwoordigd, omdat dan ook Audi, Mercedes en BMW op de grid zullen staan.

Eindverantwoordelijke voor de technische ontwikkeling van het Porsche Formule E-team is Andreas Seidl, die eerder al aan de wieg stond van de LMP1-successen van Porsche: "De mogelijkheden die elektrische motoren beiden, hebben al tijden onze bijzondere interesse" , aldus Seidl. "Hoe meer je ermee aan de slag gaat, hoe interessanter het wordt. We kunnen dan ook niet wachten op het moment dat we ons eerste chassis ontvangen en we onze motor daarin kunnen leggen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen