Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Robert Kubica keert terug in de Formule 1

De afgelopen maanden hing de terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 lange tijd in de lucht. Uiteindelijk kreeg Sergey Sirotkin het stoeltje bij Williams en was Kubica 'veroordeeld' tot de rol van reserverijder.

Inmiddels heeft de Pool bevestigd dat hij dit seizoen toch in actie komt voor zijn nieuwe werkgever. Kubica neemt namelijk tijdens het Grand Prix weekend in Spanje de vrije training voor zijn rekening. Voor Kubica is het inmiddels alweer zeven jaar geleden dat hij deel uitmaakte van de Formule 1 wereld. Naast de vrije training in Spanje rijdt hij ook in Oostenrijk de vrije training.

Aan Crash.net vertelt Kubica blij te zijn dat hij alsnog een kans krijgt om zijn racekwaliteiten te laten zien. "Mijn rol in de Formule 1 is nu compleet anders dan toen ik in 2011 racete maar ik ben absoluut terug in de Formule 1. Ik kijk er dan ook enorm naar uit." "Ik vind het vooral leuk om terug te keren naar de bekende circuits, daar kleven natuurlijk wel de nodige emoties voor mij aan. Het wordt ongetwijfeld nog wel zwaar om de anderen te zien racen maar ik weet dat ik dit jaar nu eenmaal een andere rol heb." "Het wordt hoe dan ook een zwaar jaar met veel races en veel dingen om te doen. Ik doe mijn uiterste best voor het team en kan dan ook niet wachten om weer in de auto te zitten!"

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024