© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Officieel: Robert Kubica krijgt kans tijdens Renault test

24 jul. 2017 10:19 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig Formule 1 coureur Robert Kubica mag op 2 augustus zichzelf bewijzen in de Renault R.S. 17 op de Hungaroring. Na twee eerdere testdagen geeft het F1-team hem nu de kans om de bolide van 2017 aan de tand te voelen. Dit alles is onderdeel van het plan om te bekijken of de Pool terug kan keren in de Formule 1.

Kubica krijgt performance test van Renault

Kubica testte voorheen twee dagen met een bolide uit 2012 om weer te wennen aan de Formule 1. De Pool stond onder contract in 2011, maar moest zijn carrière noodgedwongen staken na een zwaar rallyongeluk. Hierbij beschadigde de arm van Kubica, maar na een lange revalidatie zegt Robert klaar te zijn voor een terugkeer in de Formule 1.

De eerste testdagen brachten geen fysieke beperkingen aan het licht en de rondetijden waren veelbelovend. Daarnaast verrichte Kubica testwerkzaamheden in de simulator. Hierbij waren zijn rondetijden volgens de geruchten sneller dan die van vaste coureur Jolyon Palmer en testrijder Sirotkin.

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault laat weten dat de test bedoelt is om te zien wat Kubica waard is in de huidige Formule 1 auto. Afhankelijke van de resultaten wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de Pool terug te laten keren in de F1.

"De eerste twee dagen stelden Robert en ons in de gelegenheid om veel informatie te verzamelen. De aankomende sessie met de R.S. 17 op de Hungaroring draait erom om gedetailleerde informatie te verzamelen over de prestaties van Robert in de huidige bolide."

"Na afloop van de test gaan we deze informatie zorgvuldig analyseren en bekijken onder welke omstandigheden Robert in de komende jaren terug kan keren in de Formule 1."

Bij Renault staat de positie van Jolyon Palmer zwaar onder druk. De Brit scoorde dit seizoen geen enkel WK-punt in de eerste tien races en legt het zwaar af ten opzichte van teamgenoot Nico Hulkenberg.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen