© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Officieel: Robert Kubica krijgt nieuwe Formule 1 test van Renault!

06 jul. 2017 16:34 Ruud Dimmers 0 reacties
Goed nieuws voor Robert Kubica! De Pool moest na een crash in 2011 noodgedwongen zijn actieve carrière staken, maar testte recent al met succes een Renault. Het team geeft hem nu een nieuwe F1-test.

De geruchten omtrent een comeback van Robert Kubica nemen toe

De test gaat op korte termijn plaatsvinden in de Renault E20 uit 2012 en is bedoeld om een beter oordeel te kunnen vellen over de capaciteiten van Kubica. Daarbij gaat het enerzijds om zijn fysieke gesteldheid en anderzijds over zijn prestaties op de baan.

 Cyril Abiteboul laat weten dat de eerste test van Kubica als doel had om hem weer te laten wennen aan de Formule 1. De tweede test is gericht op performance.

 “Bij de eerste test wilden we Robert weer laten wennen aan de Formule 1 en het gevoel teruggeven. Deze tweede test is bedoeld om te kijken of hij over de juiste capaciteiten beschikt om terug te keren in de Formule 1.”

“Dit is een nieuw hoofdstuk in zijn persoonlijke en professionele carrière en Renault is trots dat we hem hierin kunnen steunen door onze faciliteiten en het circuit Paul Ricard beschikbaar te stellen.”

Over een toekomst van Kubica bij het team van Renault wordt nog niet gesproken. Volgens diverse geruchten wil het team de Pool laten testen om te bekijken of hij een geschikte vervanger is voor Jolyon Palmer.

“Er zijn nog altijd veel hordes die genomen moeten worden door hem. Robert weet beter dan wie dan ook dat alleen zijn prestaties hem ooit een terugkeer in de Formule 1 kunnen bezorgen.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen