Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Robin Frijns en Lance Stroll teamgenoten bij 24 uur van Daytona

Naast Fernando Alonso gaat ook Formule 1-coureur Lance Stroll deelnemen aan de 24 uur van Daytona. De 18-jarige Canadees zal gaan racen voor Jackie Chan DC Racing, samen met onder anderen de Nederlander Robin Frijns.

Jackie Chan DC Racing is hard aan de weg aan het timmeren in het langeafstandsracen. Dit jaar behaalde het team met Ho-Pin Tung nog een tweede plaats in de LMP2-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Lance Stroll zal samen met Robin Frijns, Felix Rosenqvist en Daniel Juncadella de auto over het circuit sturen in januari. "Met vier jonge en getalenteerde coureurs gaan we voor een mooi resultaat" , is Stroll enthousiast. "We kennen elkaar goed van vroeger en dat is belangrijk als je een goed resultaat wil behalen in Daytona."

Deelnemen aan de 24 uur van Daytona was een grote wens van Stroll, die de winterstop wil benutten om scherp te blijven. "Ik ben Williams erg dankbaar dat ze mij deze kans geven. Ik kan niet wachten om naar Daytona te gaan." Stroll wil in Daytona vooral ervaring op doen, maar competitief zijn is ook belangrijk. "We gaan vooral naar Daytona om te genieten, maar ik wil natuurlijk ook winnen." "Ik wil competitief aan de start verschijnen in januari en natuurlijk de beste zijn" , aldus Strol.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi