Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Spaanse Grand Prix ook in 2020 op de kalender

Het was lange tijd onzeker, maar Liberty Media heeft dinsdag officieel bekendgemaakt dat er ook in 2020 op het Circuit de Catalunya in Spanje zal worden geracet.

Dit jaar werd de Grand Prix van Spanje voor het 29e achtereenvolgende Formule 1-seizoen verreden op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. De afgelopen drie jaren kwamen er in totaal ruim 500.000 toeschouwers op het raceweekend af, maar ondanks die mooie cijfers was het geruime tijd onzeker of de Spaanse Grand Prix ook na 2019 nog plaats zou vinden. Op dinsdag kwam eindelijk het verlossende woord naar buiten: in 2020 zal het Circuit de Catalunya voor het 30e seizoen op rij het decor zijn van de Spaanse Grand Prix. Het is nog onbekend wanneer de Grand Prix van Spanje volgend jaar plaats zal vinden. Traditioneel gezien is het de eerste Europese race van het seizoen, maar de kans is aanwezig dat de Dutch Grand Prix in Zandvoort dat stokje vanaf 2020 overneemt.

1166370639017664514

Spain looks like we'll being seeing you again next year 🇪🇸 We've got some good memories @Circuitcat_eng 😉 #F1 pic.twitter.com/NpzhJmz8M9 — Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) August 27, 2019

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje