Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Officieel: Verstappen tekent ongekend nieuw Red Bull-contract

Max Verstappen heeft een contract getekend met Red Bull dat in de historie van de sport zelden tot nooit is vertoond. Niet alleen gaat hij naar verluidt fors meer verdienen, hij blijft ook nog eens lang, héél lang bij Red Bull.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De kogel is door de kerk. Max Verstappen heeft zijn contract met Red Bull fors verlengd. Hij blijft tot en met 2028 bij de formatie die hem in 2015 de kans gaf om te debuteren in de Formule 1. Zijn huidige contract loopt eind volgend jaar af, dus daarmee gaat het om een contractverlenging van vijf jaar.

Verstappen is daarmee voor de komende zeven jaar onder de pannen, wat een ongekend lange commitment is in de wereld van de Formule 1. Direct na het binnenslepen van de wereldtitel in Abu Dhabi echter riep Verstappen al vol bravoure dat hij dit maar wat graag voor de rest van zijn carrière met Red Bull wilde blijven doen. Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull, gaf niet veel later aan snel met Verstappen om de tafel te willen gaan zitten.

Meer geld voor Red Bull, meer loon voor Verstappen

De nieuwe deal gaat, al wordt daar niet officieel over gerept, naar verluidt gepaard met een forse loonsverhoging. Eerder gaf Marko aan dat de bovengrens wel was bereikt, maar het aantrekken van Oracle als nieuwe titelsponsor en Bybit als een andere grote geldschieter, hebben het team meer financiële slagkracht gegeven. En vanwege de budgetlimiet kan al dat extra geld niet enkel aan de ontwikkeling van de auto worden uitgegeven.

De cijfers die genoemd worden lopen op tot zo'n 35 miljoen dollar per jaar, met bonussen voor bijvoorbeeld overwinningen en een nieuwe wereldtitel mogelijk oplopend tot 40 of zelfs 50 miljoen per annum. Dat soort cijfers brengt hem ruwweg op gelijke hoogte met Lewis Hamilton, die nog tot en met 2023 bij Mercedes onder contract staat.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Al het nieuws over de contractverlenging van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"