Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Officieel: Williams rijdt tot en met 2025 met Mercedes-motoren

Williams zal zeker tot en met 2025 met Mercedes-motoren blijven rijden. Dat heeft het roemruchte team uit Grove op vrijdag bekendgemaakt.

Russell Italië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Williams rijdt als sinds de introductie van de V6-turbomotoren in 2014 met de motoren van Duitse makelij. Op vrijdag maakte het team bekend dat men zeker tot en met 2025 vasthoudt aan de Mercedes-motoren.

Gedurende het seizoen staken er geruchten de kop op dat Williams mogelijk in zee zou willen gaan met Renault, de Franse motorfabrikant waar het in de jaren '90 furore mee maakte. McLaren zou op zijn beurt dan overstappen naar Mercedes-motoren, eveneens om oude successen te doen herleven. Zo ver komt het dus niet.

"We hebben de afgelopen zes jaar al geweldig samengewerkt met Mercedes, dus we zijn blij dat we die samenwerking zeker tot en met 2025 kunnen voortzetten", aldus Williams-teambaas Claire Williams.

"Mercedes is één van de meest succesvolle motorbouwers uit de geschiedenis van de Formule 1 en we denken dat ze extreem goede motoren zullen blijven bouwen. Gedurende de afgelopen jaren is Mercedes een hechte vriend én partner van Williams geworden."

Mercedes-teambaas Toto Wolff is op zijn beurt blij dat men een 'iconisch' team als Williams een klant van Mercedes mag blijven noemen: "Williams heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, maar daardoor laten ze juist zien over karakter en veerkracht te beschikken. Ik ben er bovendien zeker van dat de toekomst van onafhankelijke teams rooskleurig is als we in 2021 met een budgetplafond te maken krijgen."

Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen