Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ogier wint bloedstollende WRC-rally van Monte-Carlo

Sébastien Ogier blijft onverslaanbaar op de smalle wegen rondom Monte-Carlo. De wereldkampioen wist met een voorsprong van slechts twee seconden de WRC-rally van Monte Carlo voor de zesde opeenvolgende keer op zijn naam te schrijven.

De omstandigheden dit weekend waren zwaar voor de coureurs in Monte-Carlo. Op de bochtige en soms ijzige wegen was het opletten en ontspon zich een ongekend spannend duel tussen Ogier en Thierry Neuville.

Gedurende de rally bedroeg het onderlinge verschil nooit meer dan enkele seconden en met één proef te gaan was dit verschil minder dan een halve seconde. In de Powerstage moest de beslissing vallen, waarbij het nagelbijten was voor de crews van beide coureurs. In zijn Citroën ging Ogier goed van start, maar Neuville wist in zijn Hyundai de virtuele leiding te pakken halverwege de proef. Het was echter Ogier die in de slotfase van de proef net die paar seconden sneller was dan zijn rivaal, waardoor hij de rally op zijn naam schrijft met 2,2 seconde voorsprong op Neuville. Voor Citroën was er extra reden tot feest: het behaalde haar 100ste zege in het WRC-kampioenschap.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'