Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

Ondanks invasie van Max Verstappen-fans miljoenenverlies voor Belgische Grand Prix

De Belgische Grand Prix blijft kampen met grote financiële problemen. Ondanks uitstekende bezoekerscijfers en een verlaging van de startfee, moeten er ook dit jaar weer miljoenen euro's toegelegd worden op het evenement.

Het Waalse Gewest moet dit jaar voor liefst 7,5 miljoen euro bijspringen om de financiering van de Belgische Grand Prix rond te krijgen. Al jarenlang draait de race op Spa-Francorchamps verlies en ondanks de invasie van Max Verstappen-fans, is dat de afgelopen jaren niet veranderd.

Tienduizenden Nederlanders zorgden voor ticketsrecords en volle tribunes, maar het was niet genoeg. Volgens het Belgisch Staatsblad heeft Spa Grand Prix, de organisator van de race, wederom 7,5 miljoen gekregen. De kritiek op de miljoenensteun neem in Wallonië dan ook toe. Het Waals Gewest ziet de F1-race als een commercieel en economisch belangrijk event voor de regio. Zo zou de Grand Prix een positieve invloed hebben op het toerisme in de regio.

Met de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix wordt gevreesd voor een sterke afname van de bezoekersaantallen en daarmee een nog groter financieel gat. De Belgische Grand Prix staat nog tot en met 2021 op de kalender.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt