Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ondanks Mercedes-problemen: 'Relatie met Lewis blijft goed'

De eerste Grand Prix van het seizoen in Bahrein maakte direct duidelijk dat meestrijden om zeges en uiteindelijk de wereldtitel nog een ver-van-het-bedshow is voor Mercedes. Deze miserabele vooruitzichten zorgen volgens teambaas Toto Wolff niet tot een verslechterde band met Lewis Hamilton.

Zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton moest in Bahrein genoegen nemen met een vijfde plek, bijna een minuut achter winnaar Max Verstappen. Vooral het gebrek aan downforce is het grote probleem bij Mercedes. "Iedereen binnen het team is zich ervan bewust dat het geen kwestie is van het vinden van drie tienden van een seconde en de wagen oppoetsen. De prestatie van de wagen moet serieus verbeteren om ervoor te zorgen dat we in de positie komen om te strijden voor GP-zeges en het kampioenschap", vertelde teambaas Toto Wolff onder meer tegen RacingNews365. Voor Hamilton een hard gelag. Vorig seizoen was een recordbrekende achtste wereldtitel al vrij snel uit beeld. En ook nu zijn de vooruitzichten niet goed. Volgens Wolff zorgt dit niet voor een verslechterde relatie met de Brit. "Lewis is een belangrijk onderdeel van het team en we blijven altijd dicht bij elkaar. Dat zal niet veranderen omdat we weer een start van het seizoen hadden die erg slecht was. We wonnen zes wereldtitels met hem en ook constructeurstitels. Die relatie blijft standhouden."

Handdoek in de ring gooien

Volgens Wolff is het nu de taak van het team om Hamilton en George Russell een goede uitgangspositie te geven om mee te kunnen strijden in de races. "Het is te makkelijk om de handdoek in de ring te gooien. Dat doen we niet, integendeel. We zullen dieper moet gaan dan we ooit hebben gedaan. We moeten beide coureurs een wagen geven waarmee ze kunnen strijden om de eerste plaats. Je ziet dat ze nu al alles uit de wagen halen. Maar het probleem is dat de wagen door de bochten glijdt. Je hebt bijna medelijden met hen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"