© Force India

Nieuwsoverzicht

Onderzoek naar Force India uitgesteld tot pauze tussen trainingen

23 nov. 2018 09:40 René Oudman 0 reacties
Nadat het team van Haas een officieel protest had ingediend tegen concurrent Force India, moest de laatstgenoemde stal haar beide wagens op vrijdagochtend presenteren aan de stewards in Abu Dhabi. De keuring is bij nader inzien uitgesteld naar een tijdstip later op de dag.

Om 11.00 uur lokale tijd, het is in Abu Dhabi drie uur later dan in Nederland, werden de bolides van Sergio Pérez en Esteban Ocon verwacht bij de stewards. De keuring is uitgesteld naar 15.40 uur, tussen beiden vrije trainingen in.

De reden daarvoor is dat er nieuwe documenten boven water zijn gekomen, die het proces doen vertragen. De documenten schijnen door Haas te zijn ingediend en de FIA wil er zeker van zijn dat ze precies weet waarover gesproken wordt, alvorens er tot actie wordt overgegaan.

Het protest is naar alle waarschijnlijkheid ingediend vanwege een geldkwestie. Haas zou nog altijd verbolgen zijn over het feit dat Force India haar prijzengeld mag behouden, ondanks dat het team in de afgelopen zomer van eigenaar veranderde. Toen Haas in 2016 debuteerde, moest ze twee seizoenen wachten (dat is de regel) voor het eerste prijzengeld kon worden getoucheerd.

Aangezien Racing Point Force India rijdt met wagens die door Sahara Force India zijn gebouwd, probeert Haas via een slimmigheidje een illegaliteit in kaart te brengen. Teams mogen officieel namelijk niet met wagens rondrijden die door andere teams zijn gebouwd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen