Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ongeloof na 'stomme fout' van Hamilton: "Verstappen moest zelfs inhouden!"

Lewis Hamilton maakte het Max Verstappen wel heel erg makkelijk tijdens de Grand Prix van Nederland. Bij de herstart na een periode achter de safety car knalde de Nederlander direct langs zijn voormalige titelrivaal. Tom Coronel en Ruud Dimmers bespreken de fout van Hamilton en de kansen van Mercedes en Ferrari in het titelgevecht van 2022.

Heel even had Lewis Hamilton zicht op zijn eerste overwinning van 2022. Als raceleider tijdens de Grand Prix van Nederland was hij dit seizoen nog nooit zo dichtbij een zege, maar direct na een late safety car (en de daarbij horende herstart) was het uit met de pret. Max Verstappen knalde zijn Red Bull direct langs de W13 van Hamilton en het was klaar met de kansen. Volgens Tom Coronel en Ruud Dimmers heeft Hamilton het hier toch echt verprutst, zo bespreken ze uitgebreid in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365. Terwijl het bij de Mercedes-coureur niet zo goed ging, imponeerde Verstappen juist weer. "Die gozer maakt echt weer het verschil", zo trapt Coronel af. "Ferrari kan 100% kampioen worden, daar ben ik heilig van overtuigd, maar dan moeten ze toch echt Verstappen bellen. Als je ziet hoe hij na die safety car gewoon dat ding er weer vol tussen pleurt... hij was Lewis al bijna voorbij vóór de streep! Hij moest zelfs inhouden." Dimmers vult aan: "Maar Tom, dit was ook wel heel erg stom van Lewis. Op de mediumband, een compound harder dan Max, dan ga je toch zigzaggend over dat rechte stuk heen? Dan geef je een dot gas bij startfinish, dan kan je nooit inhalen bij de Tarzan-bocht. Waarom ga je al eerder volle bak op het gas? Dat vond ik echt een fout van Lewis, dan leg je jezelf op de penaltystip."

Gaat Verstappen een magisch record verbreken?

Fout of niet van Hamilton: Verstappen heeft weer een overwinning te pakken dit seizoen. De teller staat nu al op tien, wat hem erg dichtbij een indrukwekkend record brengt. Michael Schumacher en Sebastian Vettel hebben vooralsnog het record te pakken met dertien races in één F1-seizoen. Gaat Verstappen het record evenaren of misschien zelfs verbreken? De komende vier races zien we in ieder geval al twee overwinning voor de Nederlander, zo voorspelt Coronel. "Twee in vier races, die pakt hij wel. Dan komt er altijd nog eentje bij. Dus ja, het record gaat hij halen, maar of hij het ook gaat verbreken... ik zie toch af en toe wel dat Red Bull niet de snelste auto heeft. Het kan toch ook niet zijn dat andere teams fouten blijven maken?" "Ik vind Mercedes erg sterk. Ik zie ze groeien. Die komen er gewoon aan. Ferrari, als ze geen fouten maken, zit er ook gewoon bij." Deze fouten worden echter de afgelopen races keer op keer gemaakt, zo stipt Dimmers aan. "Die eerste stop van Sainz (in Nederland), daar stond gewoon niemand klaar! Daarom reed Perez ook over een wheelgun heen, die lag daar nog ergens ver weg. Dan denk ik van, jongens, hoe kan dat?" Coronel weet ook niet meer wat hij er nog over moet zeggen. "Ik begrijp er he-le-maal niks van wat ze daar aan het doen zijn in Italië. Het leek wel alsof die gozer die de banden moest brengen nog even zijn pasta aan het eten was. Het is echt serieus niet normaal. Dit kán niet in een Formule 1-team", zo baalt de Nederlandse coureur. Benieuwd naar wat Coronel, Dimmers en host Joris Mosterdijk nog meer te zeggen hebben? Beluister dan de volledige podcast hieronder!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"