Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Ongelukkige Alonso ten einde raad na maken van confronterende rekensom

Wederom een nulscore voor Fernando Alonso, die veel pech heeft dit seizoen. De Spanjaard weet het zelf ook even niet meer.

Alonso Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De Grand Prix van Emilia-Romagna was na een aantal ronden al voorbij voor Fernando Alonso, nadat de Spanjaard in de openingsronde een tik kreeg van Mick Schumacher. De schade aan zijn auto nekte hem.

Daardoor staat Alonso na vier races op plek vijftien in het kampioenschap, terwijl hij met zijn bolide tot meer in staat moet zijn. Het zit dit jaar voor hem nog niet echt mee, zo oordeelt hij ook zelf.

"Het was wederom een ongelukkige race voor ons dit seizoen. We maakten een goede start en lagen op de achtste positie, maar er was veel schade aan mijn sidepod. We konden niet anders dan de auto naar binnen halen en stoppen", zucht de tweevoudig kampioen.

Ongelukkig

In zijn korte reactie is er een woord wat meermaals terugkomt: ongelukkig. Alonso weet het ook even niet meer. Het enige pluspuntje is dat er nog 19 races op de planning staan dit jaar.

"Het is ongelukkig, want een kleine touche met Mick, zonder opzet, maakte onze auto en race kapot", jammert de Alpine-coureur, wiens teamgenoot overigens ook niet tot scoren kwam in Imola.

"Ik heb het gevoel dat ik al twintig à dertig punten had kunnen scoren in dit kampioenschap, maar momenteel ik heb er maar twee. Dat is echt ongelukkig! Het is echter een lang seizoen en er zijn nog veel punten om op te rapen."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem