Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ongelukkige Alonso ten einde raad na maken van confronterende rekensom

Wederom een nulscore voor Fernando Alonso, die veel pech heeft dit seizoen. De Spanjaard weet het zelf ook even niet meer.

De Grand Prix van Emilia-Romagna was na een aantal ronden al voorbij voor Fernando Alonso, nadat de Spanjaard in de openingsronde een tik kreeg van Mick Schumacher. De schade aan zijn auto nekte hem. Daardoor staat Alonso na vier races op plek vijftien in het kampioenschap, terwijl hij met zijn bolide tot meer in staat moet zijn. Het zit dit jaar voor hem nog niet echt mee, zo oordeelt hij ook zelf. "Het was wederom een ongelukkige race voor ons dit seizoen. We maakten een goede start en lagen op de achtste positie, maar er was veel schade aan mijn sidepod. We konden niet anders dan de auto naar binnen halen en stoppen", zucht de tweevoudig kampioen.

Ongelukkig

In zijn korte reactie is er een woord wat meermaals terugkomt: ongelukkig. Alonso weet het ook even niet meer. Het enige pluspuntje is dat er nog 19 races op de planning staan dit jaar. "Het is ongelukkig, want een kleine touche met Mick, zonder opzet, maakte onze auto en race kapot", jammert de Alpine-coureur, wiens teamgenoot overigens ook niet tot scoren kwam in Imola. "Ik heb het gevoel dat ik al twintig à dertig punten had kunnen scoren in dit kampioenschap, maar momenteel ik heb er maar twee. Dat is echt ongelukkig! Het is echter een lang seizoen en er zijn nog veel punten om op te rapen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"