Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

'Ongelukkige' Perez hoopt op omslag voor Red Bull in Australië

Het is nog geen gelukkig seizoen voor Sergio Perez, maar daar kan hij zelf weinig aan doen. De Red Bull-coureur hoopt dat hij aankomend raceweekend wat meer geluk heeft

Perez pole Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez staat na twee Grands Prix in 2022 op de zevende plaats in het Formule 1-kampioenschap, zelfs achter het kwakkelende Mercedes en Alpine-coureur Esteban Ocon. Je zou kijkend naar de stand denken dat Checo net als vorig jaar wat aan het worstelen is met zijn Red Bull-bolide, maar niets is minder waar. Zo begon hij het seizoen namelijk met een ongelukkige uitvalbeurt toen hij op plek drie lag in Bahrein.

Perez hoopt op meer geluk

Vorig raceweekend veroverde hij bovendien de poleposition en was hij tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië zelfs op weg naar een mogelijke overwinning toen hij vanwege een ongelukkige timing van de safety car terugviel naar de vierde plek. Pech dus voor de Mexicaan, die hoopt op meer geluk in Australië.

"We zaten er tijdens de eerste races heel dichtbij en het team en ik zijn heel ongelukkig geweest op sommige momenten. Ik heb er echter vertrouwen in dat ik meer geluk zal hebben aankomend weekend. We hebben een sterk pakket dit seizoen en ik kan niet wachten om weer in de auto te springen en te zien waar we toe in staat zijn!"

Nieuwe lay-out goed voor de show

Aan de fans zal het aankomend weekend in ieder geval niet liggen, weet Perez. "Het is prachtig om na twee jaar weer terug te zijn in Melbourne. Het is altijd een leuke plek om te racen en de fans zijn altijd geweldig. Zonder twijfel zullen zij heel erg blij zijn dat F1 weer neerstrijkt in Australië."

Daarnaast moet de race op Albert Park door de nieuwe lay-out ook meer spektakel opleveren. Perez denkt dat de veranderingen inderdaad het gewenste effect zullen hebben. "Het wordt interessant om te zien hoe het circuit zal zijn met de nieuwe auto's, maar nu ik wat tijd in de sim heb doorgebracht denk ik dat de veranderingen goed zullen zijn voor de show!"

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022