© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ongenaakbare Hamilton blijft heerser in Singapore: "Een zware race!"

16 sep. 2018 16:23 René Oudman 2 reacties
Vanaf het moment dat Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Max Verstappen elkaar in de wielen rijden tijdens de start van de Singaporese Grand Prix van vorig jaar, heeft Lewis Hamilton de leiding op het Marina Bay Street Circuit niet meer uit handen gegeven.

Tijdens de editie van dit jaar ging Hamilton van start tot finish aan de leiding en niemand kon hem bedreigen. Dankzij een snaarstrakke overwinning in Singapore verstevigt Hamilton zijn leiding in de stand om het wereldkampioenschap: met nog zes races voor de boeg heeft de Brit veertig punten voorsprong op rivaal Vettel.

"Het was een zware race!", hijgt Hamilton na afloop van de slopende Singaporese Grand Prix. "Gelukkig heeft het team nooit opgegeven en kan ik ook hier rekenen op enorm veel steun van de fans", werkt de viervoudig wereldkampioen zijn standaard riedeltje af.

"Max heeft een goed gevecht geleverd", kijkt Hamilton naar Verstappen, die als tweede over de eindstreep wist te geraken. De Nederlander kwam even érg dichtbij, doordat Hamilton vastzat in het verkeer. "Max had misschien iets meer geluk tussen de achterblijvers, ik moet zeggen dat mijn hart wel even in mijn keel zat! Toen ik er eenmaal voorbij was, kon ik gelukkig wegrijden bij hem."

Vettel werd slechts derde, iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Ferrari zag er immers dodelijk sterk uit na de trainingen. "Ik weet niet wat er met hen is gebeurd, ze hebben een goed gevecht weten te leveren, maar tijdens de kwalificatie verloren ze pardoes wat tempo."

"Dit was misschien wel de langste race uit mijn leven", knipoogt Hamilton, "ik ben blij dat het erop zit!" Voor de zevende keer dit seizoen won Hamilton een race, het betekende zijn 69ste overwinning in totaal.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen