Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ongevraagd advies voor Perez naast onverslaanbare Verstappen

Sergio Perez krijgt advies uit onverwachte hoek nadat de Mexicaan tijdens de Grand Prix van Hongarije weer teleurstellend kwalificeerde. Niemand minder dan Nico Rosberg weet wel hoe het is om naast een 'onverslaanbare' coureur te rijden.

Perez Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Hongarije begon als een lastig weekend voor Sergio Perez. Hij parkeerde zijn auto de eerste minuten van VT1 in de muur en kwalificeerde tegenvallend als negende op de zaterdag tijdens de kwalificatie. Tijdens de race wist hij zichzelf naar het podium te rijden, maar ondanks dat hij al vijf keer het laatste deel van de kwalificatie niet wist te halen, liggen de verwachtingen toch hoger dan de negende startpositie.

Ervaring met 'onverslaanbare' teamgenoten

Nico Rosberg weet wel hoe het is om een 'onverslaanbare' teamgenoot alsnog te verslaan. In 2016 wist hij het wereldkampioenschap te winnen van Lewis Hamilton, die al drie wereldtitels op zijn naam had staan. In de Sky Sports F1 Podcast bespreken host Matt Baker, Lin McDevitt en voormalig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg wat Sergio Perez moet doen om het uit te houden naast de onverslaanbare Max Verstappen. Rosberg heeft, gebaseerd op eigen ervaring, wel wat tips voor de Mexicaan: "Als eerste zou ik Checo aanraden om alle media etc. uit te zetten. Niet meer kijken naar social media, want hij gaat dan zoveel memes en reacties over zichzelf zien. Journalisten die vervolgens negatieve vragen gaan stellen, dus je moet jezelf daar echt van distantiëren."

'Denk je dat je hier ooit uit gaat komen?'

De Duits-Finse coureur deed dat tenslotte zelf ook toen hij aan het vechten was voor de wereldtitel in 2016. "Toen ik aan het vechten was voor het kampioenschap, heb ik mijn social media, mijn email, het nieuws, de hele wereld heb ik uitgezet. Het probleem is alleen dat hij (Checo) nog steeds naar het circuit moet. En dat hij op een donderdag voor 50 journalisten moet gaan zitten, die hem allemaal gaan vragen 'Hey Checo, het ziet ernaar uit dat je nu de grootste worsteling van je carrière hebt. Denk je hier ooit uit te komen?' Dit raakt je altijd, want je moet luisteren. Je kan niet de vragen negeren. En dan wordt de volgende vraag 'Voel je je bedreigd door Daniel Ricciardo? Heb je het gevoel dat je stoeltje gaat verliezen?' Dat is de volgende vraag van de journalisten, en daarna gaat het zo door."

Dat is volgens de voormalig wereldkampioen de dooddoener. "En dat is precies wat er zo moeilijk is. Het blijft in je hoofd zitten. En dat is op dit moment het moeilijkste gedeelte van de weekend voor Sergio. Het gaat er echt om dat je dat uit kunt zetten en kan focussen."

Daarnaast is er nog een andere factor die ook invloed heeft op de gedachtes van de Mexicaan volgens Rosberg. "Het is ook je gemoedstoestand. Hij is de hele tijd bezig met 'ik wil Max verslaan, ik wil Max verslaan, ik wil kampioen worden'. Hij zegt altijd in de winter dat hij kampioen wil worden. Hij moet dit vergeten en gewoon racen, weekend per weekend. Kom naar de race, sessie per sessie, presteer fantastisch, en bouw daarop door. Dat is waar het om draait en wat hij moet proberen te doen."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Zandvoort F1-team legt test af op Nederlandse bodem