Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ongezouten mening Verstappen over Masi weegt nu nog zwaarder: "Dat boeit me niet"

Max Verstappen was het absoluut niet eens met de manier waarop en de reden waarom wedstrijdleider Michael Masi uit zijn functie werd ontheven. Ongeacht zijn rol als wereldkampioen maakte hij dat zeer duidelijk.

Max Verstappen bezigde krachtige taal toen hij tijdens de persconferentie op de donderdag in Barcelona fel van leer trok tegen de beslissing om wedstrijdleider Michael Masi de laan uit te sturen. Waren dat doordachte woorden, of deelde hij vooral zijn gevoel op dat moment? Als hem gevraagd wordt of de kwestie hem hoog zit, antwoordt hij in gesprek met onder andere RacingNews365 als volgt. "Het zit me niet hoog, maar ik heb het wel met hem te doen. Ik vind dat het niet is gegaan zoals het hoort en dan spreek ik me daar over uit", zo licht hij zijn eerdere woorden toe.

Verstappen als ambassadeur van de Formule 1?

Gevraagd of hij zich als de nieuwe wereldkampioen genoodzaakt voelt om zich meer als een ambassadeur van de sport op te stellen en dat hij daarom zei wat hij zei, antwoordt hij vervolgens ontkennend: "Zo zie ik dan niet per se. Ik verkondig gewoon altijd mijn mening en daarbij maakt het niet uit of je een wereldkampioen bent of dat je als laatste in de rondte rijdt." "Voor mij persoonlijk in ieder geval maakt dat niet uit", verduidelijkt hij, alvorens hij in gaat op de vraag of er meer gewicht aan zijn woorden worden gehangen nu hij wereldkampioen is: "Natuurlijk, maar dat boeit mij niet", zo besluit de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024