Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Onheilspellend nieuws voor Red Bull en Mercedes: 'Ferrari deed het nog rustig aan in Bahrein'

In de Italiaanse media is men er van overtuigd dat Ferrari in Bahrein nog rustig aan deed en dat de motor nog niet maximaal werd gebruikt.

Leclerc Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Ferrari won overtuigend de eerste Grand Prix van het seizoen en ook de klantenteams zaten er in Bahrein heel goed bij. In Italië weet men zelfs te melden dat het team uit Maranello haar motor nog langer niet tot het maximale pushte tijdens de race op het Bahrain International Circuit.

"Ferrari heeft twee jaar lang gewerkt aan de nieuwe motor", zo schrijft de Corriere dello Sport. "Daarvan werden de eerste resultaten vorig jaar al duidelijk in Rusland toen Leclerc daar reed met een update van het ERS-systeem."

"Daarnaast heeft het team keihard gewerkt aan de nieuwe brandstof, die van 5,5% duurzaam naar 10% duurzaam is gegaan. Dat zorgde ervoor dat de kracht van de motor achteruit ging en dat verlies moest men zo klein mogelijk maken."

"Het werd in Bahrein duidelijk dat de motor er goed uitzag bij Ferrari, vooral qua acceleratie. Dat is een zeer goed teken voor de Scuderia, aangezien de motoren tot en met 2025 niet meer veranderd mogen worden."

Nog niet op volle kracht

Maar dit is nog niet alles. De Ferrari-motor, die in Bahrein al duidelijk de sterkste was, draaide nog niet op volle toeren, beweert het Italiaanse medium. "Daar eindigt al het positieve nieuws voor Ferrari nog niet, omdat de technici van Ferrari de motor in Bahrein nog niet voluit hebben laten lopen."

"Ze wilden namelijk niks riskeren in Bahrein, waardoor men met een conservatieve afstelling van de motor heeft gereden. Zo wist men zeker dat ze de race ook zouden uitrijden en dat er geen betrouwbaarheidsproblemen zouden ontstaan. Tijdens de volgende races zal Ferrari pas langzaam het motorvermogen opschroeven."

Volgend week, op het circuit waar grotendeels vol gas wordt gereden, zal Ferrari ook nog niet het achterste van haar motorische tong laten zien. "Dat betekent dat men ook in Saudi Arabië nog niet op vol vermogen zal rijden, ondanks dat het motorvermogen daar een grote rol speelt", schrijft de sportkrant.

"Het is daarnaast waarschijnlijk dat Ferrari al vroegtijdig gebruik zal maken van de tweede motor, waarschijnlijk al na de vierde of vijfde Grand Prix, dat betekent dus al heel snel, gezien dat je maar drie motoren mag gebruiken gedurende het seizoen. Toch zal men de motor snel vervangen, als het duidelijk is dat de tweede motor door een evolutie nog betrouwbaarder is."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?