Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse F1-prominent ziet 'onheilspellende' Verstappen boze Hamilton-fans de mond snoeren

Karun Chandhok, analist voor Sky Sports, maakt voorafgaand aan de herstart van het seizoen een lijstje met de vijf beste coureurs van het jaar tot nu toe. De naam Max Verstappen pronkt bovenaan.

Max Verstappen won in de aanloop naar de zomerstop acht van de dertien Formule 1-Grands Prix, terwijl hij daarnaast twee keer werd getroffen door technische problemen en een keer buiten zijn schuld schade opliep aan zijn F1-bolide. Als Karun Chandhok voor Sky Sports terugblikt op de eerste dertien races, en zijn top vijf coureurs op een rijtje zet, zien we Lewis Hamilton 'slechts' terug op de vierde plek. "Het was een verrassend stille start van het seizoen voor hem. Hij was de eerste races duidelijk niet blij met de Mercedes-bolide en had daar meer last van dan George." "Zodra het Formule 1-circus in Barcelona aanbelandde, schakelden hij en zijn team echter een tandje bij. In de kwalificatie ging het vaak gelijk op, maar in de race heeft Hamilton nu al vijf Grands Prix op rij zijn teamgenoot George Russell verslagen", aldus Chandhok.

Andere Britten op 5 en 3

Toch staat Russell op het lijstje van de Britse voormalig F1-coureur een plekje hoger: P3. "Hij kende een geweldige start van zijn Mercedes-carrière. In de kwalificatie staat het gelijk met Lewis en het verschil tussen de twee is minimaal." "Als nieuwe jongen in een nieuw team, in de strijd met de statistisch gezien beste kwalificeerder aller tijden, is dat zeer indrukwekkend te noemen. De poleposition in Hongarije was bovendien een van de beste ronden die we dit seizoen tot nu toe hebben gezien!" "Russell ontvangt lof van het team vanwege zijn kalme aanpak en de manier waarop hij is omgesprongen met de temperamentvolle Mercedes W13, terwijl hij ook durft te gokken qua set-up. Er bestaat geen twijfel over dat Russell overwinningen kan pakken zodra Mercedes een auto heeft die daar regelmatig voor kan strijden", aldus Chandhok, die een andere landgenoot, Lando Norris, op nummer vijf heeft gezet. "'The best of the rest, Lando Norris, blijft verder gaan waar hij in 2021 was gebleven. Ondanks de regelwijzigingen is Norris nu de absolute leider van McLaren. Hij heeft vier keer het aantal punten van zijn teamgenoot. Dat zal mede hebben gezorgd voor de rel rond Oscar Piastri als vervanger van Daniel Ricciardo."

Leclerc vs. Verstappen

Kijkend naar de top van het lijstje van de voormalig HRT-coureur, vinden we daar Charles Leclerc en Max Verstappen terug. De Ferrari-man staat op plek twee. "Als je de 32 punten telt die hij door zijn eigen fouten verloor, tezamen met de 36 punten die hij door strategische blunders misliep, en de 40 punten door betrouwbaarheidsproblemen, dan zou hij nu voor Verstappen staan in het kampioenschap." "Maar helaas voor hem en het team win je geen titels via hypothetische berekeningen. Ferrari heeft daarom een helse opgave voor zich om kampioen te kunnen worden en het team moet hopen op wat pech voor de concurrentie als ze weer mee willen doen in de strijd om de titel." Toch is er ook positief commentaar over de Monegask. "Leclerc laat een geweldige snelheid zien in de kwalificatie, maar op zondag lijkt Red Bull te vaak de snellere auto te hebben. Tijdens races zoals die in Oostenrijk waren de rollen echter omgedraaid en wist Charles door middel van een sterk staaltje racemanagement te winnen. Daar heeft hij meer van nodig op weg naar de GP van Abu Dhabi." Tot slot stipt Chandhok Verstappen aan, voor wie hij niets dan lof heeft. "Aan het begin van het jaar vonden veel Hamilton-fans hem een onwaardige kampioen, maar hij bleef gefocust, raakte niet afgeleid en heeft met behulp van zijn geweldige consistentie en snelheid een geweldige reeks neergezet." "Acht van de dertien races winnen is al briljant op zich, maar de manier waarop hij sommige races won... Hij koos op kalme wijze zijn momenten om de concurrentie in te halen en zijn kansen te pakken. Het toont duidelijk aan dat hij ervaring heeft opgedaan tijdens het titelgevecht van vorig jaar en deze heeft samengevoegd met zijn 'door God gegeven talent'." "Max lijkt geen zwakke punten te hebben. Dat is onheilspellend voor de concurrentie. Niet alleen voor dit seizoen, maar ook in de toekomst", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'