Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ontbreken party modus legt meer druk op Verstappen en Ricciardo'

Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo moeten meer risico nemen dan hun concurrenten tijdens de kwalificatie. Reden hiervoor is dat Ferrari en Mercedes beschikken over een party modus op de motor. Hierdoor winnen hun coureurs enkele tienden per ronde, die de Red Bull-coureurs zelf moeten zien te compenseren.

De vijfde en zesde startplaats zijn bekend terrein voor Red Bull. Het ontbreken van een krachtige party modus op de Renault-motor zorgt ervoor dat Verstappen en Ricciardo er niet aan te pas komen tijdens de kwalificatie. Volgens teambaas Christian Horner moeten zijn coureurs daardoor meer risico nemen. "Voor ons is het belangrijkste om een competitiever te worden tijdens de kwalificaties. Een goede startpositie is zeer belangrijk voor de race. Het ontbreken van de party modus legt extra druk op onze coureurs omdat zij meer uit de auto moeten halen dan de concurrentie." Horner hoopt dat de volgende upgrade van Renault in Canada een aanzienlijke verbetering is: " We hopen in Canada op een verbeterde performance van Renault. Hoeveel de nieuwe motor beter is? Dat moet je aan Renault vragen."

Volgens Christian Horner werken de upgrades van Red Bull die in Barcelona zijn geïntroduceerd uitstekend. Doordat Verstappen en Ricciardo tijdens de race veel last hadden van verkeer of klem zaten achter een concurrent, was dit niet direct zichtbaar. "Het tempo wat wij konden rijden deed niet onder ten opzichte van de pace van Hamilton, zeker tijdens het tweede deel van de race niet. Ons probleem was dat we klem zaten achter Raikkonen. Eenmaal op een vrije baan presteerde de auto direct veel beter."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi