"Ontdoe de Formule 1-auto's van alle vleugels en andere poespas"

19 okt. 2018 09:33 Jan van der Burgt 0 reacties
Toro Rosso-teambaas Franz Tost heefft een duidelijke beeld van wat een Formule 1-auto zou moeten zijn en hoe die eruit moet zien. De Oostenrijker houdt de bolides het liefst zo 'clean' mogelijk.

De Formule 1 zoekt voor de komende jaren naar een algemeen ontwerp van Formule 1-auto's die niet alleen close racing kunnen garanderen, maar die er tevens goed uitzien. Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost moet dat tweede niet zo moeilijk zijn, zo laat hij in gesprek met Motorsport weten.

"Haal alle bargeboards en kleine vleugeltjes en dergelijke van de auto's. Al die dingen leveren hooguit een paar tienden tijdwinst op en zorgen er bovendien voor dat een auto niet meer zo 'clean' oogt als zou kunnen. Volgens mij is dat prima haalbaar en ik denk dan ook dat de Formule 1 dat gewoon moet doen."

Tost is fan van de ontwerpen die de Formule 1 een paar weken geleden vrijgaf van concept-auto's, waarvan er enkele weliswaar futuristisch oogden, maar ook 'kaal', precies zoals de Toro Rosso-man het graag zou zien.

"Ik hoop dat het daadwerkelijk die kant op gaat. De auto's zien er agressief, maar aerodynamisch gezien opgeruimd uit. Als ik echter tóch een puntje van kritiek mag geven, dan denk ik dat ze wat aan de grote kant zijn. Een maatje minder mag best", aldus Tost.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen