Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ontevreden Verstappen luidt noodklok: "Ik weet niet hoe ik dit op moet gaan lossen"

Max Verstappen kende geen geweldige vrijdag in Monaco. De Nederlander stond in de representatieve tweede vrije training een halve seconde achter Charles Leclerc en beaamt dat er nog werk verzet moet worden.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De elfde en vierde plaats tijdens de eerste en tweede vrije training in Monaco. Nee, het ging nog niet van een leien dakje voor Max Verstappen. De Nederlander klaagde wederom over het rijgedrag van de RB20 en moest veel tijd toegeven op de razendsnelle Charles Leclerc. Het verschil was maar liefst een halve seconde, wat Verstappen niet tevreden stemt.

"Ik kan niet eens beschrijven wat er allemaal gebeurt", stelt Verstappen bij F1 TV. "Het is ongelofelijk lastig, al komt dat niet onverwachts. Het is tot nu toe wel de slechtst mogelijke uitkomst van het weekend. Bepaalde hobbels en kerbstones waren onmogelijk te nemen voor ons. Elke keer als we dat wel doen, verliezen we ontzettend veel tijd, omdat het rijgedrag van de auto niet goed is. Dat verhindert ons om sneller te gaan. Ik heb ook geen idee hoe ik het op moet gaan lossen, want het heeft met het design te maken. Dat kan je niet in één nacht oplossen."

Maar hoe ziet Verstappen de kwalificatie dan voor zich? "Daar denk ik niet eens aan. Ik wil de problemen oplossen en de auto iets verbeteren. Dan zien we wel waar we eindigen, maar ik verwacht geen wonderen. Ik had wel plezier, maar het was zo moeilijk. Als de auto niet doet wat je wil over de hobbels, is het heel makkelijk om een keer te veel te stuiteren en in de muur te belanden. Misschien was deze dag een goede les, zodat we zaterdag in ieder geval weten wanneer de auto stuitert. Ik wist echter al voor het weekend dat het heel moeilijk zou worden en de snelheid van Ferrari verbaast me ook niet."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren