Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ontevreden Verstappen weigert mening te herzien: "Dit verandert niets"

De Formule 1 kreeg onlangs opnieuw te maken met een ietwat aangepaste gang van zaken in de kwalificatie. Max Verstappen vindt het nog altijd geen verbetering.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de afgelopen races is er geëxperimenteerd met een nieuwe regel in de reguliere kwalificaties. Los van de sprintrace-weekenden geldt er nu tijdens aangewezen weekenden een nieuwe regel op de normale kwali-sessies: in Q1 moeten de harde banden worden gebruikt, in Q2 de mediums en in Q3 de softs.

Max Verstappen was al geen fan van de verplichte bandenkeuzes in de kwalificatie, maar na opnieuw een weekend met het format te hebben gereden, benadrukt hij nog maar eens dat het een nutteloze toevoeging is. "Voor mij is het niet nodig", liet hij onlangs weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Dit verandert niets. De snelste auto's staan toch wel vooraan en diezelfde snelste auto's gaan op de harde band waarschijnlijk nog harder."

"Misschien maakt dat het juist eerder slechter voor de teams die wat verder naar achteren staan", zo luidt het oordeel van de huidige WK-leider in de Formule 1.

Verdeeldheid bij Ferrari

Aan de coureurs van Ferrari, Carlos Sainz en Charles Leclerc, werd hetzelfde gevraagd. Sainz ziet er de lol enigszins van in. "De trainingen doen misschien wat meer pijn omdat je minder tijd hebt om data te verzamelen van de banden en we misschien wat langer moeten wachten op actie, maar in de kwalificatie zelf vind ik het leuk."

"Je moet je snel aan kunnen passen, de grip kunnen vinden en wat meer improviseren. De rest van het weekend is het wel wat meer een opgave, maar in Q1, Q2 en Q3 is het wel leuk", aldus Carlos. Teamgenoot Leclerc houdt het kort: "Ik ben geen fan. Q1, Q2 en Q3 zijn prima, maar de trainingen zijn niet fijn zo. Ik vind het niet leuk."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"