Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht

Liam Lawson vervangt per direct Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB. Het was geen verrassing meer, maar Lawson wist er al veel langer vanaf.

Lawson Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een slecht bewaard geheim is nu officieel: Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB. De Nieuw-Zeelander zit vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten in de auto en mag zich de komende zes races bewijzen. Zoals gezegd wist iedereen stiekem al dat het ging gebeuren, maar Lawson deelt een vrij opvallend verhaal. Hij wist het al veel langer en zag het stiekem al aankomen door een clausule in zijn Red Bull-contract.

"Het voelt nu eindelijk echt", vertelt Lawson tegenover NZ Herald. "Natuurlijk wist ik het al twee weken, maar het voelt niet als een feit tot de hele wereld het weet. Ik kon het niemand vertellen. Het was al een hele tijd het plan dat het deze kant op zou gaan. Uiteraard stond er een datum in mijn contract die nageleefd moest worden. In principe zou het zo gaan verlopen en een paar weken geleden vertelden ze me wat er ging gebeuren. Niet lang daarna stond het in steen gebeiteld."

Heeft Lawson het nog gevierd? "Niet echt. Ik ben erg blij, maar er staan nog zes races op het programma. Ik treed toe in een moeilijke periode en het wordt uitdagend. De rest heeft er driekwart seizoen op zitten en ik moet tegen ze strijden op circuits waar ik nog niet heb gereden. Ik heb gesproken met mijn ouders en alle mensen die me hebben gesteund. Het is heel speciaal, maar we hebben niet veel tijd en moeten gelijk aan het werk."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB