© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Onthulling van Red Bull-auto Verstappen aanstaande

12 feb. 19:00 Joe van Burik 0 reacties
Red Bull Racing onthult op woensdag de nieuwe Formule 1-auto waarmee Max Verstappen in 2019 successen wil boeken. Dit moet je weten voorafgaand aan de presentatie.

Red Bull heeft woensdag 13 februari gekozen als datum om het doek van de nieuwe auto, de RB15, te halen. Dat gebeurt dit jaar op het circuit van Silverstone. Op die Britse baan werd ook de RB14 van 2018 voor het eerst getoond: Daniel Ricciardo reed daar een jaar geleden de eerste kilometers in een speciale 'disruption'-kleurstelling.

Ook in 2019 zal Red Bull waarschijnlijk van deze gelegenheid gebruikmaken om de nieuwe bolide zijn shakedown te geven. Testen mag in principe namelijk alleen tijdens door de Formule 1 georganiseerde tests, al mag elk team tweemaal per jaar honderd kilometer rijden met de actuele auto voor promotionele doeleinden - zoals in dit geval.

Saillant detail is dat Mercedes eveneens op de woensdag de presentatie houdt van de nieuwe auto, die de W10 genoemd wordt. Het Duitse automerk heeft daarvoor eveneens het circuit van Silverstone gekozen. Ook voor Mercedes is dat een vertrouwde locatie om tijdens het schieten van videobeelden voor het eerst in een F1-seizoen de nieuwe auto te laten rijden.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze teams de wereld in de loop van de ochtend laten kennismaken met de RB15 en W10. In de middag onthult ook het team Racing Point de nieuwe bolide. Uiteraard volg je de onthulling van alle nieuwe Formule 1-auto's bij RacingNews365.

Bekijk het overzicht van alle Formule 1-teampresentaties.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen