Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Ontketende Verstappen vol vertrouwen: "Anders hadden we het gat ook wel gedicht"

Max Verstappen snoerde de criticasters met een dominante zege in de straten van Bakoe kei hard de mond. De Nederlander sloeg bovendien een grote slag in de strijd om de wereldtitel doordat Charles Leclerc uitviel.

Verstappen win baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Vanaf de derde positie wist Max Verstappen de Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam te schrijven. Er stond tijdens de race geen maat op Verstappen, die twintig seconden voor teamgenoot Sergio Perez finishte. In de openingsfase vielen beide Ferrari's uit, maar de Nederlander twijfelt er niet aan dat hij anders ook gewonnen had.

"Vandaag hadden we een geweldige snelheid in de auto. We konden goed op de banden letten en wisten de leiding te veroveren. Misschien hadden we een klein beetje geluk met de uitvalbeurt (van Leclerc, red.), maar onze auto was erg snel vandaag. Ik had het gat anders ook wel gedicht, dan zouden we een echte race gehad hebben. Ik ben erg blij met de balans van onze auto", aldus een zeer tevreden Verstappen na afloop van de race.

In de kwalificatie had Verstappen het nog lastig, maar zoals zo vaak dit jaar was de Nederlander ijzersterk tijdens de races. Toen teamgenoot Perez eenmaal gepasseerd was nam hij dan ook ruim afstand.

"De banden hielden zich erg goed en we hadden veel grip met de auto. Dat is wat je nodig hebt hier, je moet ook goed op de banden letten. Dit was een erg goede dag voor ons."

In de WK-stand verdedigt Verstappen nu een voorsprong van 34 punten ten opzichte van Leclerc. Teamgenoot Perez is met een achterstand van 21 punten zijn naaste belager.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17