Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ontmoedigde Ricciardo: "Als het niet lukt, lukt het ook echt niet"

Daniel Ricciardo reed zijn McLaren op de Red Bull Ring zondag naar de dertiende plaats, maar had naar eigen zeggen hoger kunnen en moeten eindigen. De Australiër kampte echter kortstondig met een motorprobleem, waardoor zijn race - en daarmee ook even zijn plezier in de sport - werd vergald.

Ricciardo Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Hoewel hij nog vrij sterk van start ging, zakte Daniel Ricciardo in de Grand Prix van Stiermarken al gauw weer verder terug naar achteren. In de eerste ronde pakte hij vanaf P13 meteen vier plaatsen, maar door een gebrek aan power in ronde zes moest hij al die plekken weer inleveren. De Australiër en zijn team konden het probleem verhelpen, maar kwamen uiteindelijk toch niet verder dan de dertiende plaats.

"Het was ontmoedigend, want ik had een geweldige start en ik zat op de gewenste strategie met de mediumband", aldus Ricciardo tegen internationale media waaronder RacingNews365. "Ik had het gevoel dat de auto's voor ons het lastig zouden krijgen op de softs en dat wij echt in een goede positie zaten."

Maar helaas voor Ricciardo sloeg het noodlot (tijdelijk) toe. Bij het uitkomen van bocht 1 verloor de McLaren plots power en moest de Australiër op zijn stuur van alles omzetten om het verloren vermogen weer terug te krijgen. Dat lukte, maar de schade was inmiddels al wel geleden. "Iedereen die ik in de eerste ronde voorbij was gegaan, reed mij weer voorbij. Dan zit je in een treintje en is je middag weer klaar", zucht hij.

Had het probleem zich niet voorgedaan, dan had The Honey Badger waarschijnlijk direct achter zijn teamgenoot Lando Norris op P6 kunnen finishen. "We zaten voor Sainz die op dezelfde strategie zat en hij werd zesde. Ik denk echt dat wij dat hadden kunnen zijn, als team hadden we als vijfde en zesde kunnen eindigen."

Het werd dus zijn tweede puntloze race dit seizoen in dienst van McLaren. De altijd goedlachse Australiër moest bekennen dat zo'n race als die van afgelopen zondag zijn plezier in de Formule 1 zo een beetje verpest. "Als het niet lukt, lukt het ook echt niet in deze sport. Dit was zo'n dag die ik echt niet leuk vond."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring