Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ontslag Ghosn heeft geen invloed op toekomst F1-team Renault

Het zijn rumoerige tijden voor het concern Nissan-Renault-Mitsubishi nu topman Carlos Ghosn gearresteerd en vervolgens ontslagen werd door zijn werkgever. De problemen rondom Ghosn zijn niet van invloed op de toekomst van Renault F1.

Teambaas Cyril Abiteboul benadruk in Abu Dhabi dat de toekomst van het F1-team van Renault niet in gevaar is. "We hebben geen enkele aanwijzing dat de situatie invloed heeft op ons team."

"We zien ook geen redenen waarom dit effect zou moeten hebben op Renault F1. Het team focust zich volledig op de job die we nu moeten doen en dat is het seizoen afsluiten op de vierde plaats, met een sterk weekend. Daarna beginnen we aan de tweede fase van ons Formule 1 plan en dat succes zal doorslaggevend zijn. Het is aan ons om te presteren." De Franse renstal heeft bij de terugkeer in de Formule 1 in 2016 een zesjarenplan opgesteld. "We zijn onderdeel van een plan van zes jaar om terug te keren naar de top. Thierry Bolloré neemt de operationele taken binnen de groep over, en hij is geen onbekende binnen ons Formule 1-team. Sinds 2016 is hij vertegenwoordig in het bestuur van ons team."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden